Kartoffelsalat med bønner og ost

Bedømmelse

(6 vurderinger)

1 timer

Kog kartoflerne i forvejen, og du kan lave kartoffelsalaten på ingen tid. Server den med brød eller et stykke stegt kød.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • ½ tsk grønne peberkorn i lage
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ spsk dijonsennep
  • ½ tsk groft salt
  • 2 spsk rapsolie
  • 3 spsk vand

Salat

  • 500 g friske haricots verts
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 finthakket salatløg

Pynt

  • friskhakket kruspersille

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade

Fjern lagen fra peberkornene og hak dem fint. Pisk eddike, sennep, salt og peberkorn sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i.

Salat

Halvér kartoflerne og vend dem sammen med osten i marinaden. Lad det trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Nip bønnerne, kom dem i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 5 min. Hæld bønnerne i en sigte, brus dem over med koldt vand og lad dem dryppe af. Skær bønnerne i mindre stykker.

Ved serveringen

Vend forsigtigt bønner og løg i kartoffelblandingen.

Tip

Frosne haricots verts kan anvendes. Kogetid: Ca. 2½ min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: