Kartoffelsalat med tomater, bønner og oliven
30 min
•
En skøn kartoffelslat med masser af smag og fuld af farver. Et måltid i sig selv, men også meget velegnet til fisk eller kød fra grillen.
Ingredienser
|
1 kg
Skrubbede nye kartofler - evt. i halve og kvarte
|
|
|---|---|
|
1 liter
Vand
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
250 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
|---|---|
|
50 g
Fintrevet hård ost, fx parmigiano reggiano
|
|
|
1½ dl
Basilikumblade
|
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
400 g
Cocktailtomater i halve
|
|
|
300 g
Dampede grønne bønner i mindre bidder
|
|
|
100 g
Oliven
|
|
|
½ tsk
Havsalt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
|
240 g
Rugbrød - evt. ristet
|
|---|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
245 kJ / 59 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g |
| Protein: | 2,5 g |
| Fedt: | 1,9 g |
| Kulhydrat: | 7,8 g |
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.