Kartoffelsalat med tre slags ærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(44 vurderinger)

60+ min

En skøn og nem kartoffelsalat med kvark. Smager godt til både kød og fisk.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg skrubbede nye kartofler
  • 250 g rensede sukkerærter
  • 350 g friskbælgede eller frosne ærter
  • 2½ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1½ spsk ravigottesauce
  • 1 dl finthakkede friske dildkviste
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 spsk vand

Pynt

  • ristede sesamfrø
  • friske ærteskud

Hertil

  • 4 grillede oksebøffer, fx ribeye-steaks

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 12 min., eller til de er knap møre. Tilsæt sukkerærter og ærter og lad dem koge med uden låg i ca. 1 min. Hæld vandet fra kartofler og ærter og lad dem køle af - evt. på en bakke. Rør kvark og ravigottesauce sammen og vend de afkølede kartofler og ærter sammen med dild, salt og peber - vend evt. lidt vand i kartoffelsalaten, hvis den er for fast i konsistensen. Smag til og pynt med sesam og ærteskud. Server med grillede steaks eller andet grillet kød eller fisk.

Tip

Har du kartofler fra dagen før, går det endnu hurtigere. I stedet for ærteskud kan du pynte med friske dildkviste.

Sådan steger du den perfekte bøf

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,9 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: