Kartoffelsalat med tre slags ærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(44 vurderinger)

60+ min

En skøn og nem kartoffelsalat med kvark. Smager godt til både kød og fisk.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg skrubbede nye kartofler
  • 250 g rensede sukkerærter
  • 350 g friskbælgede eller frosne ærter
  • 2½ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1½ spsk ravigottesauce
  • 1 dl finthakkede friske dildkviste
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 spsk vand

Pynt

  • ristede sesamfrø
  • friske ærteskud

Hertil

  • 4 grillede oksebøffer, fx ribeye-steaks

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 12 min., eller til de er knap møre. Tilsæt sukkerærter og ærter og lad dem koge med uden låg i ca. 1 min. Hæld vandet fra kartofler og ærter og lad dem køle af - evt. på en bakke. Rør kvark og ravigottesauce sammen og vend de afkølede kartofler og ærter sammen med dild, salt og peber - vend evt. lidt vand i kartoffelsalaten, hvis den er for fast i konsistensen. Smag til og pynt med sesam og ærteskud. Server med grillede steaks eller andet grillet kød eller fisk.

Tip

Har du kartofler fra dagen før, går det endnu hurtigere. I stedet for ærteskud kan du pynte med friske dildkviste.

Sådan steger du den perfekte bøf

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,9 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: