Kartoffelsalat med tre slags ærter
60+ min

Kartoffelsalat med tre slags ærter

En skøn og nem kartoffelsalat med skyr. Smager godt til både kød og fisk.
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsalat med tre slags ærter

En skøn og nem kartoffelsalat med skyr. Smager godt til både kød og fisk.

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede nye kartofler
  • 250 g rensede sukkerærter
  • 350 g friskbælgede eller frosne ærter
  • 2½ dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 1½ spsk ravigottesauce
  • 1 dl finthakkede friske dildkviste
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 spsk vand

Pynt

  • ristede sesamfrø
  • friske ærteskud

Hertil

  • 4 grillede steaks af oksefilet, fx Ribeye

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 12 min., eller til de er knap møre. Tilsæt sukkerærter og ærter og lad dem koge med uden låg i ca. 1 min. Hæld vandet fra kartofler og ærter og lad dem køle af - evt. på en bakke. Rør skyr og ravigottesauce sammen og vend de afkølede kartofler og ærter sammen med skyr, dild, salt og peber - vend evt. lidt vand i kartoffelsalaten, hvis den er for fast i konsistensen. Smag til og pynt med sesam og ærteskud. Server med grillede steaks eller andet grillet kød eller fisk.

Tips

Har du kartofler fra dagen før, går det endnu hurtigere. I stedet for ærteskud kan du pynte med friske dildkviste.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,9 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 26 %
Print