Gammeldags kartoffelsalat med karry

Gammeldags kartoffelsalat med karry

60+ min
Vores opskrift på gammeldags kartoffelsalat med karry er en god gammel Arla Karolines Køkken® klassiker. Den kolde kartoffelsalat er lavet med creme fraiche, karry og syltede asier. Opskriften kan laves uden asier, men det smager virkeligt godt med!
https://www.arla.dk/opskrifter/gammeldags-kartoffelsalat/

Sådan gør du

Kartoffelsalat
  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i det varme vand i ca. 10 min. - eller til de er møre, men stadig faste.
  • Hæld vandet fra, pil kartoflerne og lad dem køle af.
Dressing
  • Rør fraichen sammen med asier, lage, karry og salt.
  • Gem lidt af forårsløgene til pynt og tilsæt resten til dressingen. Smag til.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem i dressingen.
  • Pynt med forårsløg og stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Kartoffelsalaten kan gøres helt færdig dagen før. Hvis du synes den virker lidt tør, kan du røre lidt ekstra creme fraiche i inden servering. Husk at smage til.

Energiindhold for hele retten:

5506 kJ / 1316 kcal

Næringsindhold pr. 100g

297 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 8,8 % 1,5 g
Kulhydrat: 48,4 % 8,5 g
Fedt: 42,8 % 3,4 g
Mere inspiration

Prøv også den klassiske varme kartoffelsalat med fløde, eddike og sukker.

Varm kartoffelsalat
60+ min
Varm kartoffelsalat
(133)

Ingredienser

Kartoffelsalat
800 g Små nye kartofler
½ liter Vand
2 tsk Groft salt
Dressing
4 dl Creme fraiche 18%
¾ dl Finthakket syltede asier eller syltede agurker
¾ spsk Asielage eller agurkelage
2 tsk Karry
1 tsk Groft salt
½ bundt Finthakkede forårsløg (ca. 50 g)