Kebabspyd med radisetzatziki
45 min

Kebabspyd med radisetzatziki

Kebab betyder egentlig grillet kød. Til disse saftige spyd er der brugt krydret mørbrad.
Bedømmelse (498 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kebabspyd med radisetzatziki

Kebab betyder egentlig grillet kød. Til disse saftige spyd er der brugt krydret mørbrad.

Antal portioner
  • 600 g svinemørbrad
  • 45 g smør - smeltet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 1 lille knust fed hvidløg

Radisetzatziki

Tilbehør

  • 6 pitabrød (ca. 480 g)
  • 1 liter grøn salat (ca. 100 g)
  • 275 g agurk i mindre stykker

Fremgangsmåde:

Læg spyddene i vand i ca. ½ time.

Fjerne hinder og sener fra kødet. Skær kødet i 2 cm stykker. Bland fedtstof med spidskommen og de øvrige ingredienser og vend kødet i marinaden. Træk kødet på spyddene.

Radisetzatziki

Hak radiserne groft og vend dem sammen med yoghurt, purløg og salt. Smag til.

Lad en grillpande blive godt varm (ca. 3 min.) Grill kødet ca. 2 min. på hver side - eller steg dem på grillen.

Lun pitabrødene og del dem i halve, server dem sammen med kød, tzatziki og salat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 16 %
Print