Kiks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Prøv at lave dine egne kiks, det skal nok vække begejstring. Perfekt til ost!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

12 kiks pr. portion

Antal portioner

  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • 100 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 4 spsk koldt vand

Pensling

  • vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mel og smør i en foodprocessor, og findel det ved højeste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt salt og vand, og bland det ved højeste hastighed i ca. 10 sek. Saml hurtigt dejen med hånden, og lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en firkant (ca. 30 x 30 cm). Udstik runde kiks (ca. 8 ½ cm i diameter) af hver dejplade. Brug fx et glas. Gentag udrulningen. Læg de 24 kiks på plader med bagepapir, pensl med vand og prik dem med en gaffel. Bag kiksene øverst i ovnen.

Tips

Dejen kan tilsættes 1 tsk tørret timian og friskkværnet peber. I stedet for at udstikke runde kiks, kan hver dejplade udskæres til 30 firkantede kiks (a ca. 5 x 6 cm) - 60 kiks i alt. Kiksene kan serveres til skimmelost.

Bagetid

Ca. 9 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag