Kogt sprængt kalvespidsbryst med peberrodscreme
Sprængt kød er en form for tilberedning. Det er en mild saltning, du enten selv kan klare eller købe ved din slagter. Saltningen giver selvsagt kalvespidsbrystet en mild saltet smag, samtidig med at det sprængte kalvespidsbryst efter kogning forbliver saftigt og mørt. Kogt sprængt kalvespidsbryst med peberrodscreme er en ret, der både kan serveres kold, lun eller varm. Vi serverer det kogte sprængte kalvespidsbryst med peberrodssauce, glaserede rødbeder og friske æbler. Hvis du vælger at købe det sprængte kalvespidsbryst ved slagteren, sikrer du dig samtidig den smukke lyserøde farve.
Ingredienser
Kalvespidsbryst
1 kg
Sprængt kalvespidsbryst (bestil det evt. hos slagteren)
|
|
---|---|
2 liter
Vand
|
|
5
Sorte peberkorn
|
|
1
Laurbærblad
|
|
1
Gulerod i stykker
|
|
1
Løg i både
|
|
5
Kviste af frisk timian
|
Peberrodscreme
¼ liter
Creme fraiche 38%
|
|
---|---|
3 spsk
Frisk, fintrevet peberrod
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Marinerede rødbeder
1 kg
Små rødbeder i mundrette stykker
|
|
---|---|
2 dl
Mørk balsamicoeddike
|
|
1 dl
Sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
2 spsk
Blade af frisk timian
|
|
4
Æbler fx ingrid marie
|
Pynt
Brøndkarse
|
---|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Kalvespidsbryst
Peberrodscreme
Marinerede rødbeder
Det kogte sprængte kalvespidsbryst smager fantiastisk som pålæg. Lad det køle og skær det i tynde skiver og server det på rugbrød med peberrodscreme og brødkarse. Riv evt. frisk peberrod over.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23358 kJ / 5583 kcal
Næringsindhold pr. 100g
421 kJ / 101 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 16,7 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 30,2 % | 7,5 g |
Fedt: | 53,1 % | 6 g |