Wienerschnitzel
1 time
•
Wienerschnitzel med "dreng".....en klassiker, som bare smager godt. Skal det være helt rigtigt er wienerschnitzelen, som her, lavet af kalveschnitzel. Citronskive med benfri sild, kapers og høvlet peberrod er det der kaldes "dreng" som er karakteristisk for en dansk wienerschnitzel. Her serverer vi Wienerschnitzlen med kartofler i ovn og herlig smørsovs.
Ingredienser
Wienerschnitzel
4
Kalveschnitzler a ca. 150 g (ca. 600 g)
|
|
---|---|
200 g
Rasp (ca. 4 dl)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2
Æg
|
|
150 g
Smør
|
Ovnbagte kartoffeltern
800 g
Uskrællede kartofler i små tern (ca. 1 x 1 x cm)
|
|
---|---|
25 g
Smeltet smør
|
|
1 tsk
Fint salt
|
"Dreng"
8
Benfri sild (ca. 40 g)
|
|
---|---|
1
Citron (usprøjtet) i 4 tykke skiver
|
|
4 spsk
Høvlet peberrod
|
|
4 spsk
Kapers
|
Smørsauce
75 g
Smør
|
---|
Tilbehør
400 g
Dampede ærter
|
---|
Sådan gør du
Wienerschnitzel
Ovnbagte kartoffeltern
"Dreng"
Smørsauce
Traditionelt serverer man råstegte eller brasede kartofler til wienerschnitzlen. Vi har valgt at servere ovnstegte kartoffeltern, da de kræver knap så meget smør. For vi synes, der allerede er riiiigeligt med smør i retten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18125 kJ / 4332 kcal
Næringsindhold pr. 100g
698 kJ / 167 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 19,5 % | 8 g |
Kulhydrat: | 28,8 % | 11,8 g |
Fedt: | 51,7 % | 9,8 g |