Wienerschnitzel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

1 timer

Wienerschnitzel med "dreng".....en klassiker, som bare smager godt. Skal det være helt rigtigt er wienerschnitzelen, som her, lavet af kalveschnitzel. Citronskive med benfri sild, kapers og høvlet peberrod er det der kaldes "dreng" som er karakteristisk for en dansk wienerschnitzel.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 kalveschnitzler a ca. 150 g (ca. 600 g)
  • 200 g rasp (ca. 4 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 æg
  • 150 g smør

Ovnbagte kartoffeltern

  • 800 g uskrællede kartofler i små tern (ca. 1 x 1 x cm)
  • 25 g smeltet smør
  • 1 tsk fint salt

"Dreng"

  • 8 benfri sild (ca. 40 g)
  • 1 citron (usprøjtet) i 4 tykke skiver
  • 4 spsk høvlet peberrod
  • 4 spsk kapers

Smørsauce

  • 75 g smør

Tilbehør

  • 400 g dampede ærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Bank, med en kødhammer, kalveschnitzlerne så flade som muligt, uden de går i stykker. Bland rasp, salt og peber i en stor dyb tallerken. Pisk æggene sammen i en anden stor dyb tallerken. Vend hver schnitzel i først æg og derefter i rasp. Del smørret i 8 portioner og lad en portion blive gylden i en pande. Brun schnitzlerne, en ad gangen, ca. 1 min. på hver side - kom en portion smør i panden og lad den blive gylden, hver gang du steger en ny side. Læg den brunede schnitzel på ovnens rist over en plade med bagepapir. Tør panden af inden du bruner næste schnitzel. Varm de 4 brunede wienerschnitzler nederst i ovnen de sidste 5 min. af kartoflernes bagetid.

Ovnbagte kartoffeltern

Læg kartoffelternene på en plade med bagepapir og vend dem med smeltet smør og salt. Bag kartoflerne øverst i ovnen til de er gyldne.

"Dreng"

Læg de benfri sild langs kanten af citronskiverne. Kom peberrod og kapers i "hullet".

Smørsauce

Lad smørret blive gyldent i en pande. Hæld det i en lille skål eller kande, uden at få bundfaldet med.

Læg en "dreng" på hver wienerschnitzel lige inden serveringen. Server med kartoffeltern, ærter og smørsauce.

Bagtetid for kartoffeltern

Ca. 35 min. ved 200° - varmluft.

Varmetid for wienerschnitzler

Ca. 5 min. ved 200° - varmluft.

Tip

Traditionelt servere man råstegte eller brasede kartofler til wienerschnitzlen. Vi har valgt at servere ovnstegte kartoffeltern, da de kræver knap så meget smør. For vi synes der allerede er riiiigeligt med smør i retten.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 18370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: