Wienerschnitzel

1 time
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel med "dreng".....en klassiker, som bare smager godt. Skal det være helt rigtigt er wienerschnitzelen, som her, lavet af kalveschnitzel. Citronskive med benfri sild, kapers og høvlet peberrod er det der kaldes "dreng" som er karakteristisk for en dansk wienerschnitzel. Her serverer vi Wienerschnitzlen med kartofler i ovn og herlig smørsovs.

Ingredienser

Wienerschnitzel

4 Kalveschnitzler a ca. 150 g (ca. 600 g)
200 g Rasp (ca. 4 dl)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Æg
150 g Smør

Ovnbagte kartoffeltern

800 g Uskrællede kartofler i små tern (ca. 1 x 1 x cm)
25 g Smeltet smør
1 tsk Fint salt

"Dreng"

8 Benfri sild (ca. 40 g)
1 Citron (usprøjtet) i 4 tykke skiver
4 spsk Høvlet peberrod
4 spsk Kapers

Smørsauce

75 g Smør

Tilbehør

400 g Dampede ærter

Sådan gør du

Wienerschnitzel

  • Bank, med en kødhammer, kalveschnitzlerne så flade som muligt, uden de går i stykker.
  • Bland rasp, salt og peber i en stor dyb tallerken. Pisk æggene sammen i en anden stor dyb tallerken. Vend hver schnitzel i først æg og derefter i rasp.
  • Del smørret i 8 portioner og lad en portion blive gylden i en pande. Brun schnitzlerne, en ad gangen, ca. 1 min. på hver side - kom en portion smør i panden og lad den blive gylden, hver gang du steger en ny side. Læg den brunede schnitzel på ovnens rist over en plade med bagepapir.
  • Tør panden af inden du bruner næste schnitzel. Varm de 4 brunede wienerschnitzler nederst i ovnen de sidste 5 min. af kartoflernes bagetid.

Ovnbagte kartoffeltern

  • Læg kartoffelternene på en plade med bagepapir og vend dem med smeltet smør og salt.
  • Bag kartoflerne øverst i ovnen til de er gyldne i ca. 35 min. ved 200° - varmluft.

"Dreng"

  • Læg de benfri sild langs kanten af citronskiverne. Kom peberrod og kapers i "hullet".

Smørsauce

  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Hæld det i en lille skål eller kande, uden at få bundfaldet med.
  • Læg en "dreng" på hver wienerschnitzel lige inden serveringen. Server med kartoffeltern, ærter og smørsauce.

Traditionelt serverer man råstegte eller brasede kartofler til wienerschnitzlen. Vi har valgt at servere ovnstegte kartoffeltern, da de kræver knap så meget smør. For vi synes, der allerede er riiiigeligt med smør i retten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18125 kJ / 4332 kcal

Næringsindhold pr. 100g

698 kJ / 167 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 19,5 % 8 g
Kulhydrat: 28,8 % 11,8 g
Fedt: 51,7 % 9,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/wienerschnitzel/