Kokoskrydret tomatsuppe med grillede auberginer
30 min

Kokoskrydret tomatsuppe med grillede auberginer

Suppen kan med få midler bringe tanken i retning af Indien, med de varme krydderier og sødmen fra rosiner.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kokoskrydret tomatsuppe med grillede auberginer

Suppen kan med få midler bringe tanken i retning af Indien, med de varme krydderier og sødmen fra rosiner.

Antal portioner
  • 2 auberginer i skiver
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter Karolines Køkken® rustik Tomatsuppe
  • 1 lille dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dåse kikærter
  • 300 g wokstrimler af okseklump
  • 100 g rosiner

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g naanbrød, evt. fuldkorn

Fremgangsmåde:

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill aubergineskiverne ved kraftig varme ca. 2 min. på hver side - pres evt. skiverne mod panden med en paletkniv, så der kommer striber på auberginerne. Lad auberginerne køle lidt af og vend dem med basilikum og salt.

Bring tomatsuppe, kokosmælk, ingefær, garam masala og salt i kog i en tykbundet gryde. Skyl kikærterne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Skær eller klip kødet i mundrette bidder. Kom kikærter, kød og rosiner (gem lidt til pynt) i suppen og bring den atter i kog. Smag til.

Server suppen med lune eller kolde grillede aubergineskiver og naanbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 30 %
Print