Kokoskrydret tomatsuppe med grillede auberginer

Bedømmelse

(4 vurderinger)

30 min

Suppen kan med få midler bringe tanken i retning af Indien, med de varme krydderier og sødmen fra rosiner.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 auberginer i skiver
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g naanbrød, evt. fuldkorn

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill aubergineskiverne ved kraftig varme ca. 2 min. på hver side - pres evt. skiverne mod panden med en paletkniv, så der kommer striber på auberginerne. Lad auberginerne køle lidt af og vend dem med basilikum og salt.

Bring tomatsuppe, kokosmælk, ingefær, garam masala og salt i kog i en tykbundet gryde. Skyl kikærterne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Skær eller klip kødet i mundrette bidder. Kom kikærter, kød og rosiner (gem lidt til pynt) i suppen og bring den atter i kog. Smag til.

Server suppen med lune eller kolde grillede aubergineskiver og naanbrød.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,9 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: