Krokodillespyd og blomkålssalat med granatæbledrys

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Prøv noget nyt og anderledes - Krokodille det er ikke ilde.

Ingredienser

Antal portioner

Blomkålssalat

  • ½ granatæble
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk rørsukker
  • ½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g blomkål i meget små buketter

Avocadocreme

  • 2 krokodillefileter (ca. 250 g)
  • 4 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • grofthakkede macademianød
  • brøndkarse

Tilbehør

  • 100 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Pil kernerne ud af granatæblet - over en skål. Hæld saften i en anden skål og pisk den sammen med olien og de øvrige ingredienser - gem kernene. Vend blomkålsbuketterne i dressingen og stil blomkålssalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Avocadocreme

Flæk avocadoen og fjern sten og skind. Kom avocadokødet i en blender sammen med fraiche, limeskal og -saft, salt og peber. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. - eller til cremen er glat. Smag til og stil cremen tildækket i køleskabet indtil servering.

Skær kødet i 16 lige store tern og fordel dem på de 4 spyd. Pensl kødet med olie og drys med salt og peber. Steg kødet i en pande ved kraftig varme ca. 1 min på hver side. Drys blomkålssalaten med granatæblekerner, nødder og brøndkarse. Server straks med krokodillespyd og avocadocreme og flute.

Tips

Du kan også stege kødet på grillen i haven. Læg da bambusspyddene i vand ca. ½ time før brug. Lad evt. avocadostenen ligge i cremen - så holder cremen sin flotte farve længere. I stedet for krokodillekød kan du bruge kyllingefilet i mindre stykker. Krokodillekød har en fast konsistens (kødstruktur), så det er vigtigt ikke at overstege det. Jo hvidere det er, desto mere mørt

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Bordeaux, Frankrig

En klassisk vin til en anderledes ret: den tørre, hvide vin fra Graves i Bordeaux vil være skøn til denne ret! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad