Aspargessalat med perlespelt og kylling
30 min

Aspargessalat med perlespelt og kylling

De hvide asparges er en delikatesse, som du ikke må gå glip af. Her er de med i en dejlig salat sammen med bl.a. gylden stegt kylling, perlespelt og salatost.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Aspargessalat med perlespelt og kylling

De hvide asparges er en delikatesse, som du ikke må gå glip af. Her er de med i en dejlig salat sammen med bl.a. gylden stegt kylling, perlespelt og salatost.

Antal portioner
  • 2 dl vand
  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 3 rødløg i tynde både (ca. 200 g)
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 25 g smør
  • 500 g kyllingeinderfileter delt på langs
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g skrællede hvide asparges i mundrette bidder

Tilbehør

  • 150 g ristet flutes

Fremgangsmåde:

Bring vand, perlespelt og salt i kog i en gryde. Kog kernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 16 min. Lad speltperlerne køle lidt af.

Vend løgene med citronsaft. Lad dem trække på køkkenbordet i ca. 15 min. Rør af og til.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg de flækkede kyllingeinderfileter ved jævn varme i ca. 5 min. - vend dem af og til. Drys kyllingekødet med citronskal, salt og peber og tag det af panden.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog aspargesene ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Hæld vandet fra og lad aspargesene dryppe af i en sigte.

Del osten i små brud. Anret på et fad, på en bund af spinatblade: speltkerner, det stegte kyllingekød, asparges, salatost og rødløg. Server den lune eller kolde salat med ristet flute.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 27 %
Print