Aspargessalat med perlespelt og kylling

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

De hvide asparges er en delikatesse, som du ikke må gå glip af. Her er de med i en dejlig salat sammen med bl.a. gylden stegt kylling, perlespelt og salatost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl vand
  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 spsk rørsukker
  • 3 rødløg i tynde både (ca. 200 g)
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 25 g smør
  • 500 g kyllingeinderfileter delt på langs
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g skrællede hvide asparges i mundrette bidder
  • 100 g rensede babyspinatblade
  • 200 g Arla® Puck salatost i blok

Tilbehør

  • 150 g ristet flutes

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, perlespelt og salt i kog i en gryde. Kog kernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 16 min. Tilsæt eddike og sukker - under omrøring. Lad speltperlerne køle lidt af.

Vend løgene med citronsaft. Lad dem trække på køkkenbordet i ca. 15 min. Rør af og til.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg de flækkede kyllingeinderfileter ved jævn varme i ca. 4 min. - vend dem af og til. Tilsæt rødløg og steg yderligere 1 min. Drys kyllingekødet med citronskal, salt og peber og tag det af panden.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog aspargesene ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Hæld vandet fra og lad aspargesene dryppe af i en sigte.

Anret på et fad, på en bund af spinatblade: speltkerner, det stegte kyllingekød, asparges og ost. Server den lune eller kolde salat med ristet flute.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag