Salat med spicy oksekød og æbledressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(39 vurderinger)

30 min

Sødt, syrligt og stærkt - en palet af smagsindtryk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Æbledressing

  • 250 g rensede grønne asparges i korte stykker, eller slikærter
  • ½ liter vand
  • 25 g smør
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 2 spsk sød chilisauce
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g kolde, kogte kartofler i mundrette bidder
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 rødkindet æble i tynde både, fx royal gala (ca. 125 g)
  • 1 spsk eddike, fx hvid balsamico
  • 100 g rensede blandede babysalatblade

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Æbledressing

Vend det syrnede produkt sammen med æbletern, chilisauce, eddike, vand og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kom aspargesene i en gryde med kogende vand. Kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Lad aspargesene dryppe af i en sigte.

Lad 1 spsk af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun kødet i ca. 1 min. Tilsæt chilisauce og salt og steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i 5-6 min. eller til væden er fordampet og chilisaucen begynder at karamellisere. Tag kødet op og hold det varmt. Varm resten af fedtstoffet. Tilsæt kartoflerne, varm dem igennem i ca. 2 min. og drys med salt.

Vend æblebådene i eddike. Læg en bund af salatblade i et fad. Anret herpå lune kartofler, kød, asparges og æblebåde. Server straks salaten sammen med æbledressing og brød.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 21 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag