Salat med spicy oksekød og æbledressing

Salat med spicy oksekød og æbledressing

30 min
Sødt, syrligt og stærkt - en palet af smagsindtryk.

Sådan gør du

Æbledressing
  • Vend det syrnede produkt sammen med æbletern, chilisauce, eddike, vand og salt.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Salat med spicy oksekød
  • Kom aspargesene i en gryde med kogende vand. Kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min.
  • Lad aspargesene dryppe af i en sigte.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun kødet i ca. 1 min.
  • Tilsæt chilisauce og salt og steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i 5-6 min. eller til væden er fordampet og chilisaucen begynder at karamellisere. Tag kødet op og hold det varmt.
  • Varm resten af smørret.
  • Tilsæt kartoflerne, varm dem igennem i ca. 2 min. og drys med salt.
Sådan anretter du salat med spicy oksekød og æbledressing
  • Vend æblebådene i eddike.
  • Læg en bund af salatblade i et fad.
  • Anret herpå lune kartofler, kød, asparges og æblebåde.
  • Server straks salaten sammen med æbledressing og brød.
Tips

Er du til rigtig spicy mad, så kan du skrue op for styrken af chilisauce i både æbledressing og marinade. Du kan udskifte kvark med fraiche, cremefraiche, skyr eller yoghurt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8445 kJ / 2018 kcal

Næringsindhold pr. 100g

339 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 29,6 % 5,9 g
Kulhydrat: 49,5 % 9,9 g
Fedt: 20,9 % 1,9 g
Mere inspiration

Prøv denne lækre salat med oksekød.

Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Æbledressing
Kvark
250 g
Rødt æble i små tern, fx jonagored (ca. 125 g)
1
Sød chilisauce
2 spsk
Eddike, fx hvid balsamicoeddike
1 tsk
Vand
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Salat med spicy oksekød
Rensede grønne asparges i korte stykker, eller slikærter (ca. g)
250 g
Vand
½ liter
Smør
20 g
Wokstrimler af okseklump
400 g
Sød chilisauce
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Kolde, kogte kartofler i mundrette bidder
400 g
Groft salt
¼ tsk
Rødt æble i tynde både, fx jonagored (ca. 125 g)
1
Eddike, fx hvid balsamico
1 spsk
Rensede blandede babysalatblade (ca. g)
100 g
Tilbehør
Groft brød
200 g