Forårsburger

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

60+ min

Her er en lækker forårsburger som indeholder mange af de lækre råvarer maj har at byde på. Og så er den fuld af protein til de lange løbeture.

Ingredienser

Antal portioner

Braiseret lammekølle

  • 1 spsk rapsolie
  • 1 afpudset lammekølle (ca. 1½ kg)
  • 100 g brun farin (ca. 1¾ dl)
  • 2 dl sojasauce

Burgerboller

Hytteostmayo

Rabarberrelish

  • 3 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk rørsukker
  • 2 små rødløg i tynde både (ca. 100 g)
  • 7 forårsløg i tynde skiver (ca. 150 g)
  • 400 g rabarber i 4 cm stykker
  • ¼ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 12 store, skrællede hvide asparges i 6 cm stykker (ca. 500 g)
  • 6 store, rensede grønne asparges (ca. 125 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Braiseret lammekølle

Lad olien blive godt varm i en pande, og brun lammekøllen godt på alle sider - ca. 3 min. i alt. Bring brun farin og sojasauce i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge i ca. 1 min. under omrøring. Læg lammekøllen i et ovnfast fad og hæld sojablandingen over. Steg lammet midt i ovnen og hæld med ½ times mellemrum lidt af sojablandingen over. Lad køllen køle let af og pluk kødet fra benet i små stykker. Hæld kød og sauce i en gryde og hold det lunt.

Burgerboller

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt hytteost, honning og salt. Vend rugmel og tørgær sammen og kom det i skålen sammen med hvedemelet (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 stykker og form dem til flade boller (ca. 10 cm i diameter). Lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 15 min. Bag bollerne midt i ovnen.

Hytteostmayo

Kom hytteost, æg og salt i en foodprocessor eller hurtighakker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er glat. Tilset sennep og smag til. Stil mayo'en tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Rabarberrelish

Bring eddike og sukker i kog i en lille gryde. Tilsæt rødløg og lad det koge ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det koge ved svag varme i yderligere ca. 3 min. Smag til.

Lad smørret gyldne i en pande. Steg aspargesene ved svag varme i ca. 3 min. - de skal være møre uden at være bløde.

Skræl imens tynde strimler af de grønne asparges - fx med en tyndskræller. Rist burgerbollerne, halver dem og fordel halvdelen af hytteostmayoen på top og bund af bollerne. Læg dem sammen om kød, rabarberrelish og de strimlede grønne aspages. Server straks sammen med de lune hvide aspages og resten af hytteostmayoen

Bagetid for lammekølle

Ca. 3 timer ved 150° - traditionel ovn.

Bagetid for burgerboller

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 60,5 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: