Krydrede hakkebøffer med tomatsauté
30 min

Krydrede hakkebøffer med tomatsauté

Tomatsautéen er saftig og lækker. At sautere noget betyder at brune let og derefter dampe i en anelse væske (her tomaternes egen saft).
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydrede hakkebøffer med tomatsauté

Tomatsautéen er saftig og lækker. At sautere noget betyder at brune let og derefter dampe i en anelse væske (her tomaternes egen saft).

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede aspargeskartofler
  • ¾ liter vand
  • 1 tsk groft salt

Tomatsauté

  • 6 skalotteløg i tynde både
  • 450 g små blommetomater i halve
  • 2 store fed hvidløg i skiver
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g kapers - uden lage
  • 2 spsk friske oreganoblade

Pynt

  • friske oreganoblade

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne. Drys med salt.

Form imens kødet til 4 store hakkebøffer. Lav en fordybning i hver bøf og fordel oreganoblade og ostetern i hullerne. Luk kødet henover fyldet. Lad olien blive varm i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 8 min. - vend af og til. Tag de krydrede bøffer op, drys med salt og peber og hold dem varme.

Tomatsauté

Kom løgene i panden og svits dem i ca. 1 min. Tilsæt tomater, hvidløg, salt og peber og svits i yderligere ca. 5 min. Vend kapers og oreganoblade i retten, varm igennem og smag til.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 30 %
Print