Krydrede skanke og sennep med hvidtøl - Opskrifter - Arla

Krydrede skanke og sennep med hvidtøl

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Rustik gris fuld af saft og kraft. Hertil hjemmelavet grov sennep med hvidtøl og fløde.

Ingredienser

Antal portioner

Sennep med hvidtøl

Svineskanke

  • 50 g blødt smør
  • 2 spsk finthakkede friske timianblade
  • 1 spsk gule sennepskorn
  • 1 spsk groft salt
  • 3 store eller 4 små svineskanke med svær (ca. 6 kg)
  • 1 spsk groft salt
  • ½ liter vand

Tilbehør - salat af

  • 400 g fintsnittet hvidkål
  • 200 g æbler i mindre stykker og hertil
  • 360 g groft rugbrød
  • 150 g syltede agurker

Sådan gør du

Sådan gør du

Sennep dagen før

Kom sennepskornene i en hurtighakker og hak dem til pulver - det meste skal være knust, men der må gerne være lidt hele korn imellem. Bring fløde og hvidtøl i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Hæld blandingen over sennepspulveret, tilsæt eddike, honning og salt og rør senneppen godt sammen. Kom senneppen i et glas med låg og stil den i køleskabet i ca. 1 døgn. Senneppen kan røres op med lidt hvidtøl eller vand, hvis den er for tyk.

Svineskanke

Rør smørret godt sammen med timian, sennepskorn og salt. Skær et snit i hver skank - på langs og ind til benet - og åbn dem. Rids sværen i tern. Fordel kryddersmørret på kødsiden, luk skankene og hold dem sammen med bomuldssnor. Gnid sværen med salt. Stil svineskankene i ovnens bradepande og steg dem midt i ovnen. Kom halvdelen af vandet i bradepanden efter ca. 1 times stegning. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt -bradepanden må ikke blive tør. Dryp med stegesky 3-4 gange. En skank rækker til 2-3 personer.

Tip

Senneppen kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.

Stegetid

Ca. 4½ time ved 175° - traditionel ovn.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 36970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 71 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Sydrhône, Frankrig

Til denne krydrede ret skal serveres en fyldig rødvin med personlighed. Prøv en gigondas eller vacqueyras, alternativt en god côtes-du-rhône villages Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød