Krydret svineskank

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Lækre krydrede skanker - de er et hit!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 svineskanke (ca. 4 kg)

Kryddersmør

  • 1 spsk enebær
  • 1 spsk korianderfrø
  • ¾ tsk sorte peberkorn
  • 50 g smør
  • 1 spsk ostindisk karry
  • 6 små finthakkede fed hvidløg
  • 1½ spsk groft salt
  • 1 liter vand

Tilbehør

  • 350 g rugbrød
  • 175 g syltede rødbeder
  • 100 g sennep, fx stærk og sød sennep
  • groft salt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær et snit i hver skank - på langs og ind til benet - og åbn dem. Skær 6-8 lange rids i sværen på hver skank.

Kryddersmør

Knus enebær, korianderfrø og sorte peberkorn - evt. i en morter. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de knuste krydderier, karry og hvidløg i ca. 1 min. Rør saltet i og fordel kryddersmørret på kødsiden. Luk skankene og hold dem sammen med en bomuldssnor.

Stil svineskankene i ovnens bradepande og steg dem midt i ovnen. Kom halvdelen af vandet i bradepanden efter ca. 1 times stegning. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt - bradepanden må ikke blive tør. Dryp med stegesky 3-4 gange.

Tips

En skank rækker til 2 personer.

Du kan lave din egen sennep - se link.

Stegetid

Ca. 4½ time ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 26740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Umiddelbart vil en god Alsace riesling (gerne grand cru) være bedst til retten. Vil du hellere have rødvin, så vælg en barbera d'alba fra Italien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød

Andre gode forslag