Svineskanke med øl-sennep

Svineskanke med øl-sennep

60+ min
Rustik svineskank fuld af saft og kraft. Hertil hjemmelavet grov sennep med hvidtøl og fløde.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 4½ time ved 175° - traditionel ovn.

Sennep dagen før
  • Kom sennepskornene i en hurtighakker og hak dem til pulver - det meste skal være knust, men der må gerne være lidt hele korn imellem. Bring fløde og hvidtøl i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Hæld blandingen over sennepspulveret, tilsæt eddike, honning og salt og rør senneppen godt sammen. Kom senneppen i et glas med låg og stil den i køleskabet i ca. 1 døgn. Senneppen kan røres op med lidt hvidtøl eller vand, hvis den er for tyk.
Griseskanke
  • Rør smørret godt sammen med timian, sennepskorn og salt. Skær et snit i hver skank - på langs og ind til benet - og åbn dem. Rids sværen i tern. Fordel kryddersmørret på kødsiden, luk skankene og hold dem sammen med bomuldssnor. Gnid sværen med salt. Stil griseskankene i ovnens bradepande og steg dem midt i ovnen. Kom halvdelen af vandet i bradepanden efter ca. 1 times stegning. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt -bradepanden må ikke blive tør. Dryp med stegesky 3-4 gange. En skank rækker til 2-3 personer.

Senneppen kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.

Energiindhold for hele retten:

37727 kJ / 9017 kcal

Næringsindhold pr. 100g

575 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 49,5 % 16,7 g
Kulhydrat: 11 % 3,7 g
Fedt: 39,4 % 6,1 g
Alkohol: 0,1 %
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Sennep med hvidtøl
75 g Gule sennepsfrø
1¼ dl Piskefløde
1¼ dl Hvidtøl
½ spsk Æbleeddike
1½ spsk Honning
½ tsk Groft salt
Griseskanke
50 g Blødt smør
2 spsk Finthakket frisk timian
1 spsk Guler sennepsfrø
1 spsk Groft salt
3 Store eller 4 små griseskanke med svær (ca. 6 kg)
1 spsk Groft salt
½ liter Vand
Tilbehør - salat af
400 g Fintsnittet hvidkål
200 g Æbler i mindre stykker og hertil
360 g Groft rugbrød
150 g Syltede agurker
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk