Krydret svineskank

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Lækre krydrede skanker - de er et hit!

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 svineskanke (ca. 4 kg)

Kryddersmør

  • 1 spsk enebær
  • 1 spsk korianderfrø
  • ¾ tsk sorte peberkorn
  • 50 g smør
  • 1 spsk ostindisk karry
  • 6 små finthakkede fed hvidløg
  • 1½ spsk groft salt
  • 1 liter vand

Tilbehør

  • 350 g rugbrød
  • 175 g syltede rødbeder
  • 100 g sennep, fx stærk og sød sennep
  • groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær et snit i hver skank - på langs og ind til benet - og åbn dem. Skær 6-8 lange rids i sværen på hver skank.

Kryddersmør

Knus enebær, korianderfrø og sorte peberkorn - evt. i en morter. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de knuste krydderier, karry og hvidløg i ca. 1 min. Rør saltet i og fordel kryddersmørret på kødsiden. Luk skankene og hold dem sammen med en bomuldssnor.

Stil svineskankene i ovnens bradepande og steg dem midt i ovnen. Kom halvdelen af vandet i bradepanden efter ca. 1 times stegning. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt - bradepanden må ikke blive tør. Dryp med stegesky 3-4 gange.

Tips

En skank rækker til 2 personer.

Du kan lave din egen sennep - se link.

Stegetid

Ca. 4½ time ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 26740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Umiddelbart vil en god Alsace riesling (gerne grand cru) være bedst til retten. Vil du hellere have rødvin, så vælg en barbera d'alba fra Italien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød