Kuller med porrecreme

30 min
Kuller med porrecreme

En af de 2 ugentlige fiskedage - mums!

Ingredienser

Porrecreme

2 Porrer i tynde skrå skiver
¼ liter Let mornaysauce
Friskkværnet peber
15 g Smør
2 Kullerfileter med skind
¼ tsk Groft salt
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
200 g Frisk fuldkornspasta

Pynt

Fintsnittet porrer
4 Både af citroner (usprøjtede)

Sådan gør du

Porrecreme

  • Svits porrerne i en tør sauterpande i ca. 5 min. Tilsæt sauce og peber og bring saucen i kog. Lad porrecremen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fileterne med skindsiden nedad i ca. 4 min. Vend fileterne og steg dem færdige i ca. 1 min. Drys med salt.
  • Bring imens vand og salt i kog og kog pastaen uden låg i 2-3 min. til pastaen er mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. Læg kullerfileterne ovenpå porrecremen og pynt med porre. Server straks.

Tip

  • Kullerfilet kan udskiftes med andre fisk fra torskefamilien, fx lange, lyssej, hvilling eller torsk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6164 kJ / 1473 kcal

Næringsindhold pr. 100g

301 kJ / 72 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 38,4 % 6,8 g
Kulhydrat: 41,7 % 7,4 g
Fedt: 19,9 % 1,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kuller-med-porrecreme/