Kylling i flødesauce

30 min
Kylling i flødesauce

Kylling i flødesauce....det kunne lyde lidt tungt, men det er denne ret ikke. Vi har nemlig valgt at bruge kyllingebryst og madlavningsfløde 8%. Så I kan nyde den lækre smag og konsistens - uden alt for meget fedt.

Ingredienser

15 g Smør
4 Kyllingefileter (ca. 400 g)
2 spsk Vand
3 Store pillede fed hvidløg i halve
2 dl Små rosmarinkviste
1 tsk Groft salt
2½ dl Madlavningsfløde

Lun grønkålssalat

10 g Smør
2 Porrer i tynde ringe (ca. 250 g)
3 Pærer i tynde både, fx conference (ca. 250 g)
100 g Groft strimlede grønkålsblade
½ tsk Groft salt
25 g Hakkede hasselnøddekerner

Tilbehør

3 dl Brune ris - koges

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Tilsæt vand, hvidløg, rosmarin og salt og braiser kyllingefileterne ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Tag låget af panden, tilsæt fløde og kog kyllingefileterne ved kraftig varme i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til.

Lun grønkålssalat

  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrerne i ca. 1 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt pærer, grønkål og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Smag til. Kom den lune grønkålssalat i en skål og drys med nødder. Server salaten sammen med kyllingefileter i flødesauce og nykogte ris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8963 kJ / 2142 kcal

Næringsindhold pr. 100g

552 kJ / 132 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 24,8 % 8 g
Kulhydrat: 46,3 % 15,1 g
Fedt: 28,9 % 4,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-i-flodesauce1/