Kylling med shiitakesvampe

45 min
Kylling med shiitakesvampe

Denne ret er god både til hverdag og som weekendmad: Kylling, skinke og lækre svampe.

Ingredienser

Kylling

50 g Lufttørret skinke
4 Kyllingefileter (ca. 525 g)
25 g Smør

Svampe

25 g Smør
100 g Shiitakesvampe uden stok - delt i kvarte
250 g Markchampignoner i halve
7 stilke Bladselleri i skrå skiver (ca. 250 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Karrysauce

Tilbehør

4 dl Basmatiris - koges

Sådan gør du

Kylling

  • Del spegeskinken i 4 portioner og fold hver portion om et stykke kyllingebryst. Luk evt. med tandstikkere.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved jævn varme ca. 6 min. på hver side. Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket.

Svampe

  • Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits svampe og bladselleri ved kraftig varme i ca. 4 min. - vend hele tiden i svampeblandingen. Tag den af varmen, tilsæt salt og peber og smag til.
  • Kom saucen i en tykbundet gryde og bring i kog under omrøring.

Du kan erstatte kyllingebryst med 6-8 stykker perlehønebryst (ca. 475 g). Steg perlehønekødet ca. 5 min. på hver side.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11051 kJ / 2641 kcal

Næringsindhold pr. 100g

428 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 26,6 % 6,7 g
Kulhydrat: 44,3 % 11,2 g
Fedt: 29,1 % 3,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-med-shiitakesvampe/