Kyllingebrød med gulerodstzatziki
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Kyllingebrød med gulerodstzatziki

De fleste kender tzatzikien med agurk. Her har vi lavet den med gulerod. prøv den!
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingebrød med gulerodstzatziki

Nøglehulsmærket opskrift

De fleste kender tzatzikien med agurk. Her har vi lavet den med gulerod. prøv den!

Antal portioner
  • 6 skiver lyst landbrød
  • 450 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 1 spsk æggehvider
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 2 tsk tørret oregano
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 1 liter fintstrimlet hjertesalat
  • 1 rødløg i meget tynde både
  • 4 spsk kapers uden lage

Fremgangsmåde:

Vend kvark, gulerødder, hvidløg, salt og peber sammen i en skål og stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Vend rundt i gulerodstzatzikien og smag til.

Rist brødskiverne på begge sider på en brødrister. Rør kyllingekødet med æggehvide, kartoffelmel, oregano, salt og peber og smør farsen på de ristede brødskiver. Skær brødskiverne midt over. Lad godt halvdelen af smørret gyldne i en pande. Steg 8 kyllingebrød på kødsiden, ved jævn varme i ca. 8 min. Steg de sidste i resten af smørret.

Ved serveringen

Læg kyllingebrødene på tallerkener sammen med lidt gulerodstzatziki. Fordel salat, løg og kapers på brødene. Server straks sammen med resten af tzatzikien.

Tip

Kom lidt vand i tzatzikien, hvis den er for tyk.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 23 %
Print