Kyllingebrød med gulerodstzatziki

Nøglehulsmærket opskrift

Kyllingebrød med gulerodstzatziki

Bedømmelse

(4 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

De fleste kender tzatzikien med agurk. Her har vi lavet den med gulerod. prøv den!

Ingredienser

Antal portioner
  • 6 skiver lyst landbrød
  • 450 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 1 spsk æggehvider
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 2 tsk tørret oregano
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 1 liter fintstrimlet hjertesalat
  • 1 rødløg i meget tynde både
  • 4 spsk kapers uden lage

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend skyr, gulerødder, hvidløg, salt og peber sammen i en skål og stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Vend rundt i gulerodstzatzikien og smag til.

Rist brødskiverne på begge sider på en brødrister. Rør kyllingekødet med æggehvide, kartoffelmel, oregano, salt og peber og smør farsen på de ristede brødskiver. Skær brødskiverne midt over. Lad godt halvdelen af smørret gyldne i en pande. Steg 8 kyllingebrød på kødsiden, ved jævn varme i ca. 8 min. Steg de sidste i resten af smørret.

Læg kyllingebrødene på tallerkener sammen med lidt gulerodstzatziki. Fordel salat, løg og kapers på brødene. Server straks sammen med resten af tzatzikien.

Tip

Kom lidt vand i tzatzikien, hvis den er for tyk.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde: