Kyllingesalat Nizza

Bedømmelse

(10 vurderinger)

1 timer

En dejlig mættende salat. Her med ostegratineret kylling i stedet for tun.

Ingredienser

Opskriften gælder for 25 personer

  • 3 rødløg
  • 10 hårdkogte æg
  • 750 g kogte og afkølede haricots verts
  • 3 liter blandede, skyllede salatblade, fx krøl-, egeløv- og iceberg salat
  • 1 kg skyllede cocktailtomater
  • 2 dåser sardiner (ca. 120 g)
  • 1 liter Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk fraiche 9%
  • 2 glas basilikumpesto (ca. 200 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Brun kyllingefileterne i fedtstoffet i en pande. Læg fileterne på en plade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber og drys med ost. Steg kyllingestykkerne midt i ovnen til de er møre.

Pil og skær rødløgene i tynde skiver. Pil og skær de hårdkogte æg i både. Fordel haricots verts, salat og tomater i et stort fad. Skær kyllingefileterne i skiver og fordel kylling, æg og sardiner på salaten. Vend fraiche og pesto sammen og server blandingen som dressing.

Stegetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Sådan koger du æg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 33330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 9 %
  • Fedt: 64 %

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Til denne lækre salat vil en fyldig hvidvin på sauvignon blanc-druen fra fx New Zealand være rigtig dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling