Kyllingespyd med kartoffelsalat og tomatsalsa
60+ min

Kyllingespyd med kartoffelsalat og tomatsalsa

Mad på spyd er altid et hit hos børnene. Prøv disse kyllingespyd med en dejlig mild kartoffelsalat.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingespyd med kartoffelsalat og tomatsalsa

Mad på spyd er altid et hit hos børnene. Prøv disse kyllingespyd med en dejlig mild kartoffelsalat.

Antal portioner

Kartoffelsalat

  • 1 kg små faste kartofler, fx nix pille
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomatsalsa

  • 4 grofthakkede tomater
  • 1 tsk sukker
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk revet frisk ingefær
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kyllingespyd

  • 2 dl vand
  • 2 spsk sojasauce, fx kikkoman
  • 2 tsk honning
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 4 kyllingefileter
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 1 tsk olivenolie

Kartoffelsalat, fortsat

Fremgangsmåde:

Kartoffelsalat

Skær kartoflerne i kvarte og vend dem i olie, salt og peber. Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen til de er gyldne. Lad kartoflerne køle lidt af.

Tomatsalsa

Bland imens de hakkede tomater sammen med de øvrige ingredienser. Stil tomatsalsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. og smag til.

Kyllingespyd

Rør vand, soja, honning, citronsaft, hvidløg og ingefær sammen i en lille gryde. Bring grillsaucen i kog og kog den ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min. eller til den er tyktflydende. Skær kødet i tern (ca. 2 x 2 cm) og fordel dem på de 8 spyd. Pensl en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Grill 4 spyd ad gangen i ca. 6 min. - vend dem af og til. Pres kødet mod grillpanden, evt. med en træspatel. Læg de 8 spyd i et lille fad og hæld den varme grillsauce over.

Kartoffelsalat, fortsat

Vend de lune kartofler sammen med rucola og ost og server kartoffelsalaten til kyllingespyd og tomatsalsa.

Bagetid for kartofler

Ca. 40 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 25 %
Print

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Til denne ret vil en frugtfuld hvidvin på viognier-druen være rigtig dejlig. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling