Kyllingespyd og safransauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Gyldengule festlige spyd med mild smag af citrus og karry.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl vand
  • 1 tsk safrantråde
  • 25 g smør
  • 1 tsk grillkrydderi
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 500 g kyllingeinderfileter

Safransauce

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 600 g dampede grøntsager, fx sukkerærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og safrantråde i kog i en lille gryde. Tilsæt smørret og lad det smelte. Tilsæt grillkrydderi, salt, citronsaft. Rens kyllingeinderfileterne for sener og hinder. Kom dem i et skål sammen med smørblandingen og vend det godt sammen. Stil kyllingefileterne tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Læg imens grillspyddene i koldt vand.

Safransauce

Lad smørret smelte i en lille tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits safrantråde, karry og hvidløg i ca. 1 min. og tilsæt bouillon og cremefraiche. Rør majsstivelsen ud i lidt vand og tilsæt det i saucen. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Træk kyllingefileterne på træspyd. Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Ved serveringen

Anret spyddene på et fad og server straks sammen med ris, grøntsager og safransauce.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Victoria, Australia

Til safran fungerer fadlagret vin rigtig godt. Find en hvidvin på chardonnay-druen, fx fra Australien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling