Kyllingespyd og safransauce
60+ min

Kyllingespyd og safransauce

Gyldengule festlige spyd med mild smag af citrus og karry.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingespyd og safransauce

Gyldengule festlige spyd med mild smag af citrus og karry.

Antal portioner
  • 1 dl vand
  • 1 tsk safrantråde
  • 25 g smør
  • 1 tsk grillkrydderi
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 500 g kyllingeinderfileter

Safransauce

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 600 g dampede grøntsager, fx sukkerærter

Fremgangsmåde:

Bring vand og safrantråde i kog i en lille gryde. Tilsæt smørret og lad det smelte. Tilsæt grillkrydderi, salt, citronsaft. Rens kyllingeinderfileterne for sener og hinder. Kom dem i et skål sammen med smørblandingen og vend det godt sammen. Stil kyllingefileterne tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Læg imens grillspyddene i koldt vand.

Safransauce

Lad smørret smelte i en lille tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits safrantråde, karry og hvidløg i ca. 1 min. og tilsæt bouillon og cremefraiche. Rør majsstivelsen ud i lidt vand og tilsæt det i saucen. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Træk kyllingefileterne på træspyd. Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Ved serveringen

Anret spyddene på et fad og server straks sammen med ris, grøntsager og safransauce.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 35 %
Print

Vin match

Chardonnay Victoria, Australia

Til safran fungerer fadlagret vin rigtig godt. Find en hvidvin på chardonnay-druen, fx fra Australien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling