Lagkage med sveskekompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Den ultimative lagkage hvis man er glad for svesker.

Ingredienser

12 stykker pr. kage

Antal portioner

Lagkagebunde - 3 stk.

  • smeltet smør til pensling
  • 4 æggehvider - evt. pasteuriserede (ca. 1¼ dl)
  • 4 æggeblommer - evt. pasteuriserede (ca. ¾ dl)
  • 125 g flormelis (ca. 2½ dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 70 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk bagepulver

Creme

Sveskekompot

  • 300 g hakkede svesker
  • ¼ liter vand
  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk mørk portvin, fx ruby

Pynt

  • fødselsdagslys

Sådan gør du

Sådan gør du

Lagkagebunde

Fold 3 firkantede forme (a ca. 2 x 20 x 30 cm) af bagepapir og pensl dem. Pisk hviderne stive og tilsæt æggeblommer og flormelis. Pisk blandingen i ca. 3 min. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen. Stil en form på en bageplade og fordel heri ca. 2¼ dl dej. Bag bunden midt i ovnen. Bag de 2 sidste bunde.

Creme

Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør vaniljekorn og mælk i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Vend flødeskummet i.

Sveskekompot

Bring svesker, vand og sukker i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt portvin og lad sveskekompotten køle af. Smag til.

Sammenlægning

En bund, kompot, en bund, creme og en bund. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Ved serveringen

Pisk fløden til et let skum og fordel det over lagkagen.

Drikkevarer

Amontillado sherry eller medium madeira.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Lagkagebundende kan fryses.

Tip

Lagkage til mange! Bag og læg 2, 3, 4... lagkager sammen. Stil dem i forlængelse af hinanden og dæk hele lagkagen med flødeskum.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 45 %
  • Alkohol: 1 %

Print

Kilde:

Vin match

Tinta baroca, touriga nacional Douro, Portugal

Til denne lækre kage bør serveres den samme type vin, som bruges i kompotten, fx en ruby portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade