Lagkage med sveskekompot
60+ min

Lagkage med sveskekompot

Den ultimative lagkage hvis man er glad for svesker.
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lagkage med sveskekompot

Den ultimative lagkage hvis man er glad for svesker.

12 stykker pr. kage

Antal portioner

Lagkagebunde - 3 stk.

  • smeltet smør til pensling
  • 3 æggehvider - evt. pasteuriserede (ca. 1 dl)
  • 3 æggeblommer - evt. pasteuriserede (ca. ½ dl)
  • 125 g flormelis (ca. 2½ dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 70 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk bagepulver

Creme

Sveskekompot

  • 300 g hakkede svesker
  • ¼ liter vand
  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk mørk portvin, fx ruby

Pynt

  • fødselsdagslys

Fremgangsmåde:

Lagkagebunde

Fold 3 firkantede forme (a ca. 2 x 20 x 30 cm) af bagepapir og pensl dem. Pisk hviderne stive og tilsæt æggeblommer og flormelis. Pisk blandingen i ca. 3 min. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen. Stil en form på en bageplade og fordel heri ca. 2¼ dl dej. Bag bunden midt i ovnen. Bag de 2 sidste bunde.

Creme

Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør vaniljekorn og mælk i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Vend flødeskummet i.

Sveskekompot

Bring svesker, vand og sukker i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt portvin og lad sveskekompotten køle af. Smag til.

Sammenlægning

En bund, kompot, en bund, creme og en bund. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Ved serveringen

Pisk fløden til et let skum og fordel det over lagkagen.

Tip

Lagkage til mange! Bag og læg 2, 3, 4... lagkager sammen. Stil dem i forlængelse af hinanden og dæk hele lagkagen med flødeskum.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 175°.

Drikkevarer

Amontillado sherry eller medium madeira.

Tips

Lagkagebundende kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 46 %
  • Alkohol: 1 %
Print

Vin match

Tinta baroca, touriga nacional Douro, Portugal

Til denne lækre kage bør serveres den samme type vin, som bruges i kompotten, fx en ruby portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade