Laksebulgur med limedressing

30 min
Laksebulgur med limedressing

Lækker laks med frisk limedressing. Bulgur kan erstattes med couscous.

Ingredienser

Limedressing

2 dl Fraiche
½ spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Flydende honning
Groft salt
3 dl Bulgur (ca. dl)
6 dl Hønsebouillon
600 g Laksefilet uden skind (ca. g)
10 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Appelsiner i mindre stykker (ca. 250 g)
2 Avocadoer i mindre stykker (ca. 250 g)
2 spsk Hakket persille

Sådan gør du

Limedressing

  • Bland alle ingredienserne sammen. Smag til med salt.
  • Tilbered bulguren i bouillonen som anvist på emballagen.
  • Skær laksen i terninger og steg dem på alle sider i smørret i en stegepande - ca. 3 min.
  • Drys med salt og peber.
  • Skræl appelsinerne og del dem i mindre stykker.
  • Del avocadoerne, fjern stenene og skræl avocadoerne og skær dem i tern.
  • Bland bulgur, appelsinstykker, avocadotern, persille og laks.
  • Kom limedressingen over.

I stedet for bulgur kan du bruge couscous.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6816 kJ / 1629 kcal

Næringsindhold pr. 100g

316 kJ / 76 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 11,1 % 2,1 g
Kulhydrat: 49,7 % 9,2 g
Fedt: 39,2 % 3,4 g
Relateret video Lakse test

Hvis du steger ét helt laksestykke frem for tern, så se her hvordan du tilbereder laksen, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/laksebulgur-med-limedressing/