Lakseburger med marineret fennikel
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Lakseburger med marineret fennikel

Hytteost, naturel eller smagt til med fx salsa, er en nem og god dressing i en burger eller som dip.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lakseburger med marineret fennikel

Nøglehulsmærket opskrift

Hytteost, naturel eller smagt til med fx salsa, er en nem og god dressing i en burger eller som dip.

Antal portioner
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 3 spsk sød chilisauce
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 fennikler i tynde strimler (ca. 300 g)
  • 2 røde peberfrugter i tynde strimler (ca. 300 g)
  • 10 g smør
  • 4 laksefileter uden skind (a ca. 100 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Krydret hytteost

  • 4 rugboller (ca. 300 g)
  • 4 skyllede salatblade, fx romaine (ca. 50 g)

Tilbehør

  • 4 kogte majskolber

Fremgangsmåde:

Bland limesaft, -skal, chilisauce og salt i en skål. Vend fennikel og peberfrugt i marinaden og stil grøntsagerne tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Smag til.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg laksestykkerne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side (ca. 6 min. i alt), til fisken lige er gennemstegt. Drys med salt og peber.

Krydret hytteost

Vend hytteost, chilisauce, limesaft og salt sammen. Smag den krydrede hytteost til.

Lun bollerne på en brødrister og flæk dem. Læg bollerne sammen om salatblade, lidt af den marinerede fennikel og peberfrugt, den krydrede hytteost og den stegte laks. Server de lune burgerne sammen med majskolber og resten af den marinerede fennikel og peberfrugt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 27 %
Print