Sandwich med røget laks og kikærtecreme

Sandwich med røget laks og kikærtecreme

30 min
Hvordan bliver man mæt af en sandwich til aftensmad? Gør som her! Suppler de lækre skiver røget laks og grøntsagerne med en hjemmelavet kikærtecreme - den minder meget om hummus.
https://www.arla.dk/opskrifter/sandwich-med-roget-laks-og-kikartecreme/

Sådan gør du

Kikærtecreme
  • Skyl kikærterne godt og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Blend kikærter, salatost, citronsaft, spidskommen og peber, til det er glat.
  • Del kikærtecremen i 2 portioner og vend peberfrugtternene i den ene portion - smag til.
  • Lun bollerne og flæk dem.
  • Læg bollerne sammen om kikærtecreme med peberfrugt, spinatblade, laks, agurk og ærteskud.
  • Server de lun sandwiches sammen med stave af peberfrugt og resten af kikærtecremen.
Tip
  • Hvis du synes kikærtecremen er for fast, kan du tilsætte 1-2 spsk vand eller olie.
Energiindhold for hele retten:

9129 kJ / 2182 kcal

Næringsindhold pr. 100g

482 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 21,6 % 6,1 g
Kulhydrat: 50 % 14,2 g
Fedt: 28,4 % 3,7 g

Ingredienser

Kikærtecreme
1 dåse Kikærter i lage (ca. 400 g)
100 g Salatost i tern
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Stødt spidskommen
½ tsk Friskkværnet peber
1 Grøn peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
1 Rød peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
4 Grove sandwichboller, fx rugboller (ca. 400 g)
50 g Rensede babyspinatblade
½ Agurk i skrå skiver (ca. 200 g)
200 g Røget laks i skiver
2 dl Ærteskud
Tilbehør
200 g Peberfrugter i stave