Laksespyd med salat og sprøde rugbrødscroutoner
30 min

Laksespyd med salat og sprøde rugbrødscroutoner

De fleste børn elsker laks og det er derfor oplagt at give dem disse saftige spyd med på madpakke.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksespyd med salat og sprøde rugbrødscroutoner

De fleste børn elsker laks og det er derfor oplagt at give dem disse saftige spyd med på madpakke.

Antal portioner
  • 2 laksefileter med skind
  • 4 træspyd
  • 1 tsk smeltet smør
  • ¼ tsk groft salt
  • ¼ tsk sorte sesamfrø
  • 2 skiver rugbrød i små tern

Salat

  • 100 g majskerner
  • ½ agurk i tern
  • 4 blommetomater i kvarte
  • 50 g skyllede kikærter fra dåse

Sød dressing

Fremgangsmåde:

Skær skindet af de 2 laksefileter og del hver filet en gang på langs, til i alt 4 stykker laks. Sæt laksestykkerne på spyd. Læg et stykke bagepapir i ovnens bradepande og pensl den ene halvdel af papiret med fedtstof. Læg laksespyddene på det penslede bagepapir og drys fisken med salt og sesamfrø. Fordel rugbrødsternene ved siden af. Bag laksespyd og rugbrødscroutoner midt i ovnen. Tag laksespyddene ud efter ca. 5 min. og lad dem køle af. Bag rugbrødscroutonerne færdige de sidste 3 min.

Salat

Bland alle ingredienserne og kom salaten i små bokse med låg.

Sød dressing

Rør dressingen sammen og kom også den i små bokse med låg.

Pak croutonerne ind i plastfolie og kom dem i madkassen sammen med salat, sød dressing, laksespyd og en lille gaffel.

Tips

De fleste børn synes det er sjovt at gnave maden fra et spyd. Klip evt. spidsen af spyddene, når du har sat fisken på, så der ikke er nogen der kommer til at stikke sig selv eller andre. Spyddene kan også undlades.

Resten af kikærterne fra dåsen kan blendes sammen med lidt olivenolie, citronsaft, hvidløg og spidskommen til hummus. Smag til med salt og peber og evt. tahin (sesampasta).

Bagetid for laks

Ca. 5 min. ved 225°.

Bagetid for rugbrødscroutoner

Ca. 8 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 27 %
Print