Frisk spinatsalat med mynte og salatost

30 min
Frisk spinatsalat med mynte og salatost

Fyldig og lækker spinatsalat, der er nem at lave og passer rigtig godt til grillet kød eller fisk.

Ingredienser

1 Rødløg i tynde halve ringe (ca. 100 g)
1 tsk Groft salt
250 g Landbrød i skiver
100 g Salatost
100 g Rensede babyspinatblade
2 tsk Koldpresset rapsolie
1 Agurk i stave (ca. 300 g)
250 g Frosne, optøede edamamebønner
2 spsk Finthakkede mynteblade
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber

Pynt

Mynteblade

Hertil

4 Grillstegte kyllingefileter, hakkebøffer eller laksefileter

Sådan gør du

  • Vend løgene med salt og lad dem trække i ca. 5 min. Skyl løgene og pres dem fri for væde. Rist brødet og skær det i tern til croutoner. Del osten i små brud. Vend spinatbladene med olie og anret dem i et fad sammen med agurk, bønner, løg og ost. Drys med mynte, citronskal, peber og lidt af croutonerne. Server salaten sammen med grillstegt laks og resten af croutonerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8015 kJ / 1916 kcal

Næringsindhold pr. 100g

492 kJ / 118 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 37,1 % 10,7 g
Kulhydrat: 33,3 % 9,6 g
Fedt: 29,6 % 3,9 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/frisk-spinatsalat-med-mynte-og-salatost/