Cheese pasta

Cheese pasta

30 min
I denne cheese pasta, får du en håndfuld af middelhavets bedste ingredienser samlet i en super simpel og lækker opskrift. Opskriften er inspireret af Feta cheese pasta, men vi bruger vores salatost i stedet for den græske Feta. Talemåden; Less is more, kommer virkelig til sin ret i denne opskrift. Det er netop ideen i en baked cheese pasta opskrift, at holde det simpelt, men godt. Lad de gode råvarer tale sit eget sprog, og lad dem smelte sammen gennem osten. Cheese pasta kan noget særligt, og alle kan være med.

Sådan gør du

Cheese pasta
  • Kom tomater, ost, løg, hvidløg olie og krydderier i et stort ovnfast fad og sæt det i ovnen til osten er næsten smeltet.
  • Tag fadet ud og rør ingredienserne let sammen, til osten er næsten opløst.
  • Kog imens den friske pasta i letsaltet vand efter anvisning på pakken.
  • Lad pastaen dryppe af og hæld den i fadet sammen med spinatblade og sorte oliven.
  • Vend rundt og server straks sammen med groft brød.
Bagetid
  • 25-30 min. ved 200° - varmluft.
Mere inspiration

Er du til mere lækker og hurtig pasta....

Velbekomme!
Tips

Du kan bruge tomater fra dåse, hvis det ikke lige er sæson for cherrytomater. Tomater kan udskiftes eller suppleres med fx aubergine og sguash.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9629 kJ / 2301 kcal

Næringsindhold pr. 100g

267 kJ / 64 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 16,9 % 2,7 g
Kulhydrat: 49,9 % 7,8 g
Fedt: 33,2 % 2,4 g

Ingredienser

Cheese pasta
Skyllede cherrytomater
½ kg
250 g
Rødløg i tynde både (ca. 150 g)
2
Fed hvidløg i tynde skiver
2
Olivenolie
2 tsk
Evt. et nip groft salt, osten er ret salt så vær forsigtig
Friskkværnet peber
Evt. lidt frisk eller tørret timian og chili
Frisk grøn pasta
250 g
Vand
2 liter
Groft salt
1 spsk
Friske spinatblade
100 g
Sorte oliven
75 g
Tilbehør
Groft brød
250 g