Börek

1 time
Börek

Börek er en betegnelse for tyrkiske specialiteter lavet med filodej - og her er en skøn version af börek med spinat og salatost. Börek er her formet som små tærter og fyldet er krydret med frisk mynte, spidskommen og hvidløg. Server de små börek sammen med en frisk tzatziki og en salat med couscous.

Ingredienser

Börek

150 g Smør
2 Finthakkede fed hvidløg
300 g Optøet, frossen helbladet spinat
1 tsk Stødt spidskommen
1 dl Finthakkede mynteblade
200 g Salatost i tern
8 Ark optøet filodej (ca. 400 g)

Sådan gør du

Börek

  • Kom 10 g af smørret i panden og lad det blive gyldent.
  • Svits hvidløg i ca. 1 min. og tilsæt spinaten. Pres væden fra spinaten i en sigte.
  • Rør spidskommen, mynte og smuldret salatost i blandingen. Smag til.
  • Smelt resten af smørret.
  • Læg en plade filodej med den lange side mod dig - og pensl den med smør.
  • Læg en plade filodej ovenpå og kom ¼ af fyldet på. Fordel fyldet i en stribe langs hele pladen.
  • Rul dejen sammen til en rulle og form rullen som en snegl.
  • Gentag med resten af filodejen - så du har 4 små tærter.
  • Pensl med resten af smørret og drys med sesamfrø.
  • Bag de små börek tærter midt i ovnen - til de er gyldne og sprøde i ca. 20 min ved 200° - varmluft. Server dem lune.

Optøning af filodej skal ske i køleskabet. De tynde ark kan let knække, hvis du tager dem i brug direkte fra frost. Tag en plade filodej frem ad gangen og opbevar resten under et fugtigt viskestykke. Så undgår du at kanterne bliver tørre.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11777 kJ / 2815 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1095 kJ / 262 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10,5 % 6,7 g
Kulhydrat: 34,2 % 22 g
Fedt: 55,3 % 16,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/borek/