Laksetoast med æble-mangosalsa

30 min
Laksetoast med æble-mangosalsa

En anderledes sprød og frisk toast der leder tankerne hen imod mere sydlandske himmelstrøg.

Ingredienser

150 g Fersk laks
1 tsk Limeskal (usprøjtet)
1 tsk Friskpresset limesaft
¾ tsk Groft salt
¾ tsk Sukker

Æble-mangosalsa

1 Æble i små tern (ca. 100 g)
½ Mangofrugt i små tern (ca. 100 g)
1 Lille rødløg i meget tynde skiver (ca. 50 g)
1 spsk Æbleeddike
4 skiver Langtidshævet hvedebrød
15 g Smør
4 skiver Cheddarost

Sådan gør du

  • Skrær laksen i tynde skiver. Fordel limeskal -og saft, salt og sukker jævnt over hele laksen. Lad den stå tildækket på køl i ca. 15 min.

Æble-mangosalsa

  • Vend æble- og mangotern sammen med de øvrige ingredienser godt sammen i en skål. Stil salsaen tildækket i køleskabet i ca. 10 min.
  • Smør alle brødskiverne med smør på den ene side. Læg brødskiverne sammen, med smørsiden udad, om laks, salsa og ost, så der bliver 2 toast. Lad en toastmaskine blive godt varm og rist toastene ca. 5 min. - til de er gyldne og osten er smeltet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4768 kJ / 1140 kcal

Næringsindhold pr. 100g

698 kJ / 167 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 18 % 7,4 g
Kulhydrat: 51,3 % 21 g
Fedt: 30,7 % 5,8 g
Relateret video Sådan skærer man en mango.

Et nemt trick til at skære en mango.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/laksetoast-med-able-mangosalsa/