Rugbrødstoast med laks, spinat og røræg

15 min
Rugbrødstoast med laks, spinat og røræg

Rugbrødstoast med laks, spinat og røræg er den perfekte start på dagen! Prøv denne lækre grove toast med laks og røræg næste gang du vil være lidt ekstra god ved dig selv fra morgenstunden.

Ingredienser

2 skiver Groft rugbrød
1 skive Cheasy® M 13% (20+)

Røræg

2 Æg
½ tsk Groft salt
25 g Skyllede babyspinatblade
50 g Røget laks
50 g Cherrytomater - halverede

Pynt

Finthakkede babyspinatblade
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Lad en slip-let pande blive godt varm og rist rugbrødsskiverne herpå. Vend dem efter ca. 2 min. og læg osten på det ene stykke rugbrød, indtil osten er let smeltet. Tag rugbrødsskiverne op af panden.

Røræg

  • Slå æggene ud i slip-let panden og varm æggene ved jævn varme i ca. 2 min. under konstant omrøring - indtil de har samlet sig. Drys med salt.
  • Læg rugbrødet med smeltet ost på en tallerken. Fordel spinatblade, røget laks, cherrytomater og røræg herpå. Læg det andet rugbrød øverst og pynt med finthakkede spinatblade og peber.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2155 kJ / 515 kcal

Næringsindhold pr. 100g

579 kJ / 138 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 28,2 % 9,6 g
Kulhydrat: 38,8 % 13,2 g
Fedt: 33 % 5,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rugbrodstoast-med-laks-spinat-og-rorag/