Laktosefri æble- og blommecrumble

Laktosefri æble- og blommecrumble

Fryseegnet
Laktosefri æble- og blommecrumble bagt med laktosefrit smør er en lækker kage, der er supernem - og hurtig at lave. Server den lun med iskold laktoserfri flødeskum.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

  • Kom æble- og blommestykker i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og vend dem med kanel.
  • Dryp med sirup og citronsaft.
Crumble
  • Bland havregryn, mel, hasselnødder og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet - det skal ikke samles til en dej. Fordel smuldredejen over frugtblandingen og bag æble- og blommecrumblen midt i ovnen. Server den lun med iskold fraiche til.

Du kan bruge alle slags æbler til crumblen. Bruger du belle de boskoop, er det en god idé at skrælle dem, da de er ret grove i skrællen.

Dejen kan fryses. Du kan drysse den frosne dej direkte på frugten og bage kagen - den skal have lidt længere tid i ovnen.

Energiindhold for hele retten:

9525 kJ / 2277 kcal

Næringsindhold pr. 100g

607 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 6,5 % 2,3 g
Kulhydrat: 45,3 % 16,2 g
Fedt: 48,2 % 7,9 g
Mere inspiration

Her en skøn opskrift på bananbrød - en blanding mellem en kage og et brød.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

4 Æbler i mindre stykker (ca. 500 g)
4 Blommer i mindre stykker (ca. 475 g)
1 spsk Ahornsirup
1 spsk Friskpresset citronsaft
1½ tsk Stødt kanel
Crumble
60 g Finvalsede havregryn (ca. 2 dl)
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
50 g Grofthakkede hasselnøddekerner
3 spsk Rørsukker
100 g Koldt, laktosefri smør
Tilbehør
2½ dl Laktosefri fraiche
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk