Laktosefri æble- og blommecrumble

Laktosefri æble- og blommecrumble

Fryseegnet
Laktosefri æble- og blommecrumble bagt med laktosefrit smør er en lækker kage, der er supernem - og hurtig at lave. Server den lun med iskold laktoserfri flødeskum.

Sådan gør du

  • Kom æble- og blommestykker i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og vend dem med kanel.
  • Dryp med sirup og citronsaft.
Crumble
  • Bland havregryn, mel, hasselnødder og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet - det skal ikke samles til en dej. Fordel smuldredejen over frugtblandingen og bag æble- og blommecrumblen midt i ovnen. Server den lun med iskold fraiche til.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her en skøn opskrift på bananbrød - en blanding mellem en kage og et brød.

Velbekomme!
Frysetip

Dejen kan fryses. Du kan drysse den frosne dej direkte på frugten og bage kagen - den skal have lidt længere tid i ovnen.

Tip

Du kan bruge alle slags æbler til crumblen. Bruger du belle de boskoop, er det en god idé at skrælle dem, da de er ret grove i skrællen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10073 kJ / 2408 kcal

Næringsindhold pr. 100g

642 kJ / 153 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 5,9 % 2,2 g
Kulhydrat: 40 % 15,1 g
Fedt: 54,1 % 9,4 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Æbler i mindre stykker (ca. 500 g)
4
Blommer i mindre stykker (ca. 475 g)
4
Ahornsirup
1 spsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Stødt kanel
1½ tsk
Crumble
Finvalsede havregryn (ca. 2 dl)
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
60 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
50 g
Rørsukker
3 spsk
Koldt Arla® Laktosefri smør
100 g
Tilbehør
Arla® Laktosefri fraiche 13%
2½ dl