Æblecrumble

Æblecrumble

1 time
Fryseegnet
Prøv denne lækre opskrift på æblecrumble med skøn, sprød topping og dejligt krydrede æbler. Opskriften består af mandler, mel og smør - og er nem at smuldre sammen. Æblerne skal ikke skrælles - blot skæres i tern og krydres med kanel - så den er supernem og hurtig at lave. Du kan ovenikøbet have dejen i fryseren, og så er det endnu hurtigere at servere den lune æblecrumble - og rigtig gerne med iskold flødeskum eller creme fraiche - uhm!
https://www.arla.dk/opskrifter/ablecrumble/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

  • Smør en porcelænstærteform (ca. 22 cm i diameter) med smørret og fordel resten af smørret i små klatter i bunden af formen.
  • Vend æblerne med de øvrige ingredienser og kom dem i formen.
Crumble
  • Bland mel, havregryn, mandler, sukker og salt.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet - det skal ikke samles til en dej, men gerne være i små klumper.
  • Fordel dejen over æblerne og bag kagen midt i ovnen.
  • Server æblecrumblen lun sammen med iskold creme fraiche eller flødeskum.

Du kan bruge alle slags æbler til crumblen. Bruger du belle de boskoop, er det en god idé at skrælle dem, da de er ret grove i skrællen. Forskellige æbler indeholder forskellig mængde væde. Tidligt på sæsonen kan det være en fordel at koge æblemassen og de øvrige ingredienser op med en dl vand eller æblejuice i ca. 1 min. På den måde bliver æblemassen ikke for tør.

Dejen kan fryses. Du kan drysse den frosne dej direkte på æblerne og bage crumblen - den skal så have lidt længere tid i ovnen.

Energiindhold for hele retten:

14735 kJ / 3522 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1083 kJ / 259 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 5,8 % 3,7 g
Kulhydrat: 36,5 % 23,3 g
Fedt: 57,7 % 16,9 g
Mere inspiration

Der er masser af muligheder for kager med æble - prøv også denne.

Hjemmebagt æblekage
60+ min
Hjemmebagt æblekage
(572)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

25 g Smør
5 Uskrællede æbler i tern (ca. 500 g)
3 spsk Sukker
2 spsk Citronsaft
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
1 tsk Stødt kanel
Crumble
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
100 g Finvalsede havregryn
75 g Hakkede mandler
3 spsk Sukker
1 knivspids Fint salt
150 g Koldt smør
Tilbehør
2½ dl Creme fraiche eller flødeskum