Laktosefri kanelsnurrer med daddel-banan remonce

Laktosefri kanelsnurrer med daddel-banan remonce

60+ min
Smukke og lækre kanelsnurrer er uimodståelige - uanset om det er morgen, formiddag eller eftermiddag. Disse kanelsnurrer er bagt med hvid hvede, som indeholder masser af fuldkorn og med en daddel-banan remonce, så du får lidt smag af banankage. Følg opskriften på kanelsnurrer - så går det nemt at få den flotte facon.

Sådan gør du

Dej til kanelsnurrer
  • Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt yoghurt, olie, sirup, kardemomme, salt og mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Ælt dejen godt sammen til den er blank og smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Remonce
  • Fjern stenene fra dadlerne og kør dem i en minihakker.
  • Tilsæt banan, smør og kanel og kør til blandingen er helt glat.
Sådan laver du kanelsnurrer
  • Rul dejen ud til en firkant (ca. 40 x 40 cm) på et meldrysset bord.
  • Fordel remoncen i et jævnt lag på hele firkanten.
  • Fold ⅓ af dejen ind mod midten, og fold derefter den anden ⅓ af dejen over den første, så dejpladen nu er i 3 lag.
  • Skær dejen ud i 12 strimler (ca. 3 cm brede).
  • Sno hver dejstrimmel stramt til den er ca. 20 cm lang og form den til en snegl (fold dejenden ind under sneglen og fastgør de to ender til hinanden).
  • Læg kanelsnurrerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækkede i ca. 30 min.
  • Pensl kanelsnurrerne med æggeblomme og bag dem midt i ovnen. Lad snurrerne køle af på en bagerist.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn
Mere inspiration

Har du lyst til flere laktosefri lækkerier - så prøv dette bananbrød

Velbekomme!
Forbered i god tid

Lad kanelsnurrerne efterhæve i køleskabet natten over. Så har du friskbagte kanelsnurrer til morgenbordet.

Variation

Erstat kanel med 1 spsk knuste kardemommekapsler. Så har du lækre kardemommesnurrer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11589 kJ / 2770 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1102 kJ / 263 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,8 g
Protein: 8,1 % 5,3 g
Kulhydrat: 56,5 % 36,6 g
Fedt: 35,4 % 10,6 g
Relateret video
Kanelsnegle

Se hvordan du laver kanelsnegle her. De bedste kanelsnegle er de hjemmelavede - nybagte, bløde og snaskede! Disse nemme kanelsnegle egner sig både til morgenbordet og til eftermiddagshyggen. Bag de lækre kanelsnegle og server dem nybagte med glasur.

Ingredienser

Dej til kanelsnurrer
Arla® Laktosefri minimælk - lillefingervarmt
2 dl
Gær
15 g
½ dl
Rapsolie
1 spsk
Lys agavesirup eller honning
1 spsk
Stødt kardemomme
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Hvid hvedemel eller fuldkornshvedemel
150 g
Hvedemel
225 g
Remonce
Bløde friske dadler (ca. 125 g)
8
Moden banan
1
Blødt Arla® Laktosefri smør
100 g
Stødt kanel
1 spsk
Pensling
Æggeblomme
1