Lasagne med kalkun eller oksekød

Bedømmelse

(5 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet lasagne med kalkun eller oksekød, når det er bedst! Prøv denne opskrift, og nyd kombinationen af de hakkede grøntsager, kød og mornaysauce.

Ingredienser

Antal portioner

Kødsauce

  • 10 g smør
  • 500 g hakket kalkunbryst eller oksekød (9%)
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 2 store knuste fed hvidløg
  • 1½ spsk tørret oregano
  • 2 tsk groft salt

Tilbehør

  • 300 g blandet salat af fx romainesalat, gulerødder og ærter
  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødsauce

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 2 min. til det smuldrer og skifter farve. Vend de hakkede tomater, løg, hvidløg, oregano og salt sammen med det brunede kød.

Fordel kødsauce, mornaysauce og lasagneplader i et ovnfast fad (ca. 7 x 21 x 27 cm) således: Kom først 4 dl kødsauce i bunden af fadet. Fordel dernæst 1 dl mornaysauce og 4 lasagneplader. Lav 2 omgange mere - slut med resten af mornaysaucen. Pres let, så saucen dækker. Bag lasagnen midt i ovnen. Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. Server den varme lasagne sammen med salat og brød.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 18 %

Print

Kilde: