Lasagne med kalkun eller oksekød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet lasagne med kalkun eller oksekød, når det er bedst! Prøv denne opskrift, og nyd kombinationen af de hakkede grøntsager, kød og mornaysauce.

Ingredienser

Antal portioner

Kødsauce

  • 10 g smør
  • 500 g hakket kalkunbryst eller oksekød (9%)
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 2 store knuste fed hvidløg
  • 1½ spsk tørret oregano
  • 2 tsk groft salt

Tilbehør

  • 300 g blandet salat af fx romainesalat, gulerødder og ærter
  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødsauce

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 2 min. til det smuldrer og skifter farve. Vend de hakkede tomater, løg, hvidløg, oregano og salt sammen med det brunede kød.

Fordel kødsauce, mornaysauce og lasagneplader i et ovnfast fad (ca. 7 x 21 x 27 cm) således: Kom først 4 dl kødsauce i bunden af fadet. Fordel dernæst 1 dl mornaysauce og 4 lasagneplader. Lav 2 omgange mere - slut med resten af mornaysaucen. Pres let, så saucen dækker. Bag lasagnen midt i ovnen. Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. Server den varme lasagne sammen med salat og brød.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 18 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: