Lette flødekartofler med krydderurter

Lette flødekartofler med krydderurter

60+ min
Lækre creme flødekartofler, bare i en meget lettere version.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 200°.

  • Læg kartoflerne taglagt i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm). Hæld vandet ved og drys med salt og peber. Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 min. Hæld fløden over kartoflerne og bag dem færdige de sidste 15 min. Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 10 min.
  • Drys de lette flødekartofler med krydderurter og server straks.
Energiindhold for hele retten:

4356 kJ / 1041 kcal

Næringsindhold pr. 100g

317 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 10,3 % 1,9 g
Kulhydrat: 71,7 % 13,3 g
Fedt: 18 % 1,5 g

Ingredienser

1 kg Skrællede melede kartofler i tynde skiver
1 dl Vand
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¼ liter Madlavningsfløde
1 dl Grofthakkede blandede krydderurter, fx basilikum, dild og oregano
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk