
Lammeryg og salat med flødemarinade
60+ min
Lækker, nordisk inspireret opskrift med velsmagende lammeryg. Kødets gode smag, suppleres af en dejlig salat med kartofler vendt i en cremet flødemarinade.
Ingredienser
- 1 dobbelt lammeryg med fedtkant - midterstykket (ca. 1½ kg)
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Flødemarinade
-
¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 6 store pillede fed hvidløg
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 dl hakkede friske krusemynteblade
Salat
- 400 g kolde, pillede små kartofler
- 200 g grønne asparges i mindre stykker
-
400 g Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg
- ½ agurk i skiver (ca. 200 g)
- 100 g rensede friske små spinatblade
Tilbehør
- 360 g landbrød
Sådan gør du
Sådan gør du
Rids lammeryggens fedtkant. Læg stegen på ovnens rist i bradepanden og drys med salt og peber. Steg lammeryggen midt i ovnen. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Lad lammeryggen hvile tildækket i ca. 20 min.
Flødemarinade
Kom imens fløde, hvidløg, salt og peber i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Lad blandingen køle lidt af og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Vend mynteblade i.
Salat
Vend marinade og kartofler sammen. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time - vend i kartoflerne af og til. Læg aspargesstykkerne i en sigte, overhæld dem med kogende vand og derefter med koldt vand. Tag kartoflerne op af marinaden og læg dem lagvis med asparges, ost, agurk og spinatblade i et stort, fladt fad.
Ved serveringen
Grill evt. stegen øverst i ovnen i ca. 2 min. Skær kødet fra benene og skær det i skiver. Husk også mørbraden under stegen. Server evt. resten af marinaden fra kartoflerne i en skål ved siden af salaten.
Stegetid
Ca. 50 min. ved 200° - traditionel ovn.
Drikkevarer
Rødvin - rioja eller chianti riserva.
Sådan klargør du asparges
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 35120 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 28 g
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 13 %
- Fedt: 70 %