Lammeryg og salat med flødemarinade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

60+ min

Lækker, nordisk inspireret opskrift med velsmagende lammeryg. Kødets gode smag, suppleres af en dejlig salat med kartofler vendt i en cremet flødemarinade.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dobbelt lammeryg med fedtkant - midterstykket (ca. 1½ kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Flødemarinade

Salat

  • 400 g kolde, pillede små kartofler
  • 200 g grønne asparges i mindre stykker
  • 400 g Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg
  • ½ agurk i skiver (ca. 200 g)
  • 100 g rensede friske små spinatblade

Tilbehør

  • 360 g landbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rids lammeryggens fedtkant. Læg stegen på ovnens rist i bradepanden og drys med salt og peber. Steg lammeryggen midt i ovnen. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Lad lammeryggen hvile tildækket i ca. 20 min.

Flødemarinade

Kom imens fløde, hvidløg, salt og peber i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Lad blandingen køle lidt af og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Vend mynteblade i.

Salat

Vend marinade og kartofler sammen. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time - vend i kartoflerne af og til. Læg aspargesstykkerne i en sigte, overhæld dem med kogende vand og derefter med koldt vand. Tag kartoflerne op af marinaden og læg dem lagvis med asparges, ost, agurk og spinatblade i et stort, fladt fad.

Ved serveringen

Grill evt. stegen øverst i ovnen i ca. 2 min. Skær kødet fra benene og skær det i skiver. Husk også mørbraden under stegen. Server evt. resten af marinaden fra kartoflerne i en skål ved siden af salaten.

Stegetid

Ca. 50 min. ved 200° - traditionel ovn.

Drikkevarer

Rødvin - rioja eller chianti riserva.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 35120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 13 %
  • Fedt: 70 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag