Lammeryg og salat med flødemarinade
&format=webp)
Lam er en lækker spise med en karakteristisk smag. Og her i norden har vi tradition for at spise lam, da lammet her altid har haft gode livsbetingelser. Lammeryggen må være dyrets gourmet udskæring. Her får du en lækker, nordisk inspireret opskrift med velsmagende lammeryg. Kødets gode smag, suppleres af en dejlig salat med kartofler vendt i en cremet flødemarinade.
Ingredienser
1
Dobbelt lammeryg med fedtkant - midterstykket (ca. 1½ kg)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Flødemarinade
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
6
Store pillede fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Hakkede mynteblade
|
Salat
400 g
Kolde, pillede små kartofler
|
|
---|---|
200 g
Grønne asparges i mindre stykker
|
|
400 g
Salatost i tern
|
|
½
Agurk i skiver (ca. 200 g)
|
|
100 g
Rensede friske små spinatblade
|
Tilbehør
360 g
Landbrød
|
---|
Sådan gør du
Flødemarinade
Salat
Ved serveringen
Drikkevarer
Brug en "blød" kniv når du skal skære kødet fra benet, gerne en udbenerkniv. Hvis kniven er fleksibel og kan bøje, er det lettere at følge kødet langs benet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
34419 kJ / 8226 kcal
Næringsindhold pr. 100g
996 kJ / 238 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 17,5 % | 10,3 g |
Kulhydrat: | 13,3 % | 7,8 g |
Fedt: | 69,2 % | 18,6 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
