Linsesalat med kål, rodfrugter og brødcroutoner
45 min
•
Fyldig og rustik salat der både smager fantastisk og er en fryd for øjet. Anret den i fx patentglas, så er den nem at tage med som madpakke eller på picnic.
Ingredienser
Dressing
|
2½ dl
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1 tsk
Flydende honning
|
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Linsesalat
|
150 g
Tørrede røde linser (ca. 2 dl)
|
|
|---|---|
|
½ liter
Vand
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3 spsk
Jomfruolivenolie
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1½ spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
|
1 tsk
Flydende honning
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
100 g
Syrlige æbler i tern, fx elstar
|
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
125 g
Italiensk brød i tern
|
|
200 g
Fintstrimlet rødkål
|
|
|---|---|
|
200 g
Fintstrimlede gulerødder
|
|
|
100 g
Fintstrimlede pastinakker
|
|
|
50 g
Spinat eller ærteskud
|
|
|
4 spsk
Tørrede tranebær
|
Sådan gør du
Dressing
Linsesalat
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
466 kJ / 111 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g |
| Protein: | 3,5 g |
| Fedt: | 5,7 g |
| Kulhydrat: | 11,5 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.