Lune kyllingewraps

45 min
Lune kyllingewraps

Wraps med fyld af krydrede ris og kylling - også gode at have med i madpakken.

Ingredienser

350 g Grillet kylling (ca. g)
1 Finthakket løg
½ dl Sød sojasauce
1 dl Creme fraiche
¼ tsk Mild paprika
¼ tsk Stødt chili - styrke 4
100 g Jasminris (ca. 1¼ dl)
2 dl Vand
¼ tsk Groft salt
4 Mellem tortillaer
1½ spsk Dijon-honningsennep
100 g Hjertesalat i strimler (ca. g)

Sådan gør du

  • Del kyllingen i mindre stykker og mariner dem sammen med løg og soja ved stuetemperatur i ca. ½ time.
  • Bland cremefraiche, paprika og chilipulver og stil det tildækket i køleskabet indtil servering.
  • Skyl risene godt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Vend kyllingeblandingen heri og varmt det evt. under omrøring i ca. 1 min.
  • Varm de 4 tortillas på en plade med bagepapir. Smør dem med et tyndt lag honningsennep, fordel kyllingefyldet herpå, salat og dressing. Rul dem stramt sammen - brug evt. et stykke bagepapir til at holde dem sammen.

Tip

  • Brug dem evt. også som madpakke.
  • Hvis du vil bruge dem til et aftensmåltid - så lav opskriften 1½ gang.

Varmetid

  • Ca. 2 min. ved 200°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4484 kJ / 1072 kcal

Næringsindhold pr. 100g

385 kJ / 92 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 10,7 % 2,4 g
Kulhydrat: 66 % 14,9 g
Fedt: 23,3 % 2,4 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/lun-kyllingewrap/