Lynstegte grøntsager med nudler

30 min
Lynstegte grøntsager med nudler

Lynhurtig wokret i smukke farver....værs'go så er der serveret.

Ingredienser

25 g Hvidløgssmør
500 g Wokstrimler af okseklump
400 g Fintstrimlet spidskål
1 bundt Forårsløg i tynde, skrå ringe (ca. 100 g)
300 g Blommetomater i halve eller kvarte
1 Rød chilipeber i ringe
1 tsk Groft salt
250 g Tørrede fuldkornsnudler
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
25 g Hvidløgssmør
50 g Renset rucolasalat

Sådan gør du

  • Lad en wok blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Smelt fedtstoffet, del kødet i 2 portioner og steg hver portion i ca. 1½ min. Tag alt kødet op. Steg spidskål, forårsløg, tomater og chili under omrøring i ca. 2 min. Kom kødet tilbage, tilsæt salt og smag til.
  • Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 3 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Hæld nudlerne i et dørslag og kom dem tilbage i gryden.
  • Vend nudlerne med fedtstof og kom dem i et stort fad. Hæld kød og grøntsager over nudlerne, pynt med rucola og server med det samme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8523 kJ / 2037 kcal

Næringsindhold pr. 100g

429 kJ / 103 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 29,4 % 7,4 g
Kulhydrat: 45,4 % 11,5 g
Fedt: 25,2 % 2,9 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/lynstegte-gronsager-med-nudler/