Lyssej med champignonsauce

45 min
Lyssej med champignonsauce

En dejlig måde at spise fisk på! Lyssej i oven med fløde, masser af svampe, dild og ost. Server retten med aspargeskartofler.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/lyssej-med-champignonsauce/

Ingredienser

4 personer
500 g Lyssejfilet
20 g Smør
450 g Champignoner i halve
2 Grofthakkede løg (ca. 150 g)
1 dl Tør vermouth fx Noilly Prat
1 dl Piskefløde
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Hakket frisk dild
100 g Revet cheddar- og maasdammerost

Pynt

Dildkviste

Tilbehør

1 kg Pillede, kogte aspargeskartofler

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 15 min. ved 225°.

  • Rens, skyl og tør fisken. Del den i 4 lige store stykker. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits fiskestykkerne ca. 1 min. på hver side og læg dem i et ovnfast fad. Svits champignoner og løg i panden ved kraftig varme og under omrøring i ca. 7 min. Tilsæt vermouth, fløde, salt og peber og lad saucen koge ved kraftig varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Vend dild i og smag til. Fordel champignonsaucen hen over fisken og drys med ost. Gratiner retten midt i ovnen.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9670 kJ / 2311 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 27,9 % 6,7 g
Kulhydrat: 37,2 % 8,9 g
Fedt: 33,7 % 3,7 g
Alkohol: 1,2 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.