Lyssej med spinat, tomat og forårsløg

Lyssej med spinat, tomat og forårsløg

30 min
Vil du gerne servere mere fisk og flere grøntsager for familien, er lyssej med spinat, tomat og forårsløg måske et godt bud på aftensmad, hvor alle kan være med. Og det er nemt at lave lyssej med spinat, tomat og forårsløg. Det er nærmest en one pot, hvor alle ingredienserne bliver tilberedt i den samme pande (kun kartoflerne er ved siden af). Mens retten damper i panden, kan I nå at dække bord og ryde op i køkkenet,og så er der blot tilbage at hygge sig rundt om bordet med dejlig aftensmad.
https://www.arla.dk/opskrifter/lyssej-med-spinat-tomat-og-forarslog/

Sådan gør du

Fisk og grøntsager
  • Kom mel, salt og peber i en skål.
  • Kom ca. 1 spsk af fløden i, rør glat og rør resten af fløden i.
  • Skær fisken i 4 lige store stykker - læg evt. de tynde stykker dobbelt, så alle 4 stykker er nogenlunde lige tykke.
  • Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits forårsløgene i ca. 1 min.
  • Tilsæt tomater og spinat og svits i ca. ½ min., til spinaten er faldet lidt sammen.
  • Rør flødeblandingen i grøntsagerne.
  • Læg fiskestykkerne ovenpå, drys med limeskal, salt og peber.
  • Læg låg på og damp fisk og grøntsager ved svag varme i ca. 10 min. og derefter ved jævn varme i ca. 5 min.
Ved serveringen
  • Drys fisk og grøntsager med de hakkede mandler og server straks sammen med nykogte kartofler.

I stedet for de salte mandler, kan du servere stegte bacontern som drys. Du kan bruge andre slags hvid fisk, fx torsk, skrubbe eller rødspætte.

Energiindhold for hele retten:

8434 kJ / 2016 kcal

Næringsindhold pr. 100g

346 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 28,8 % 5,9 g
Kulhydrat: 41,9 % 8,5 g
Fedt: 29,3 % 2,7 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Sådan fileterer du lyssej og andre torskefisk.

Ingredienser

Fisk og grøntsager
1 spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2½ dl Madlavningsfløde
500 g Renset lyssejfilet uden skind
20 g Smør
2 bundter Forårsløg i 3 cm skrå stykker (ca. 200 g)
300 g Cherrytomater i halve
100 g Skyllede babyspinatblade
2 tsk Limeskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
50 g Grofthakkede saltede mandler
1 kg Kartofler - koges