Lyssej med spinat, tomat og forårsløg
30 min
•
&format=webp)
Vil du gerne servere mere fisk og flere grøntsager for familien, er lyssej med spinat, tomat og forårsløg måske et godt bud på aftensmad, hvor alle kan være med. Og det er nemt at lave lyssej med spinat, tomat og forårsløg. Det er nærmest en one pot, hvor alle ingredienserne bliver tilberedt i den samme pande (kun kartoflerne er ved siden af). Mens retten damper i panden, kan I nå at dække bord og ryde op i køkkenet,og så er der blot tilbage at hygge sig rundt om bordet med dejlig aftensmad.
Ingredienser
Fisk og grøntsager
1 spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
500 g
Renset lyssejfilet uden skind
|
|
20 g
Smør
|
|
2 bundter
Forårsløg i 3 cm skrå stykker (ca. 200 g)
|
|
300 g
Cherrytomater i halve
|
|
100 g
Skyllede babyspinatblade
|
|
2 tsk
Limeskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
50 g
Grofthakkede saltede mandler
|
|
---|---|
1 kg
Kartofler - koges
|
Sådan gør du
Fisk og grøntsager
Ved serveringen
I stedet for de salte mandler, kan du servere stegte bacontern som drys. Du kan bruge andre slags hvid fisk, fx torsk, skrubbe eller rødspætte.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8441 kJ / 2017 kcal
Næringsindhold pr. 100g
346 kJ / 83 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 28,8 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 41,9 % | 8,5 g |
Fedt: | 29,3 % | 2,7 g |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Sådan fileterer du lyssej og andre torskefisk.
