Madbrød bagt over bål

30 min
Madbrød bagt over bål

Et flot fladbrød , der er nemt at bage på en bålpande. Det passer godt som tilbehør til fx supper eller gryderetter.

Ingredienser

25 g Smør
1½ dl Mælk
225 g Sigtemel eller hvedemel (ca. 4 dl)
2 tsk Bagepulver
1 tsk Groft salt
1 spsk Rapsolie - til stegning

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde og tilsæt mælken.
  • Hæld blandingen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 4 stykker og form dem til runde, flade brød på ca. 15 cm i diameter.
  • Kom ¼ del af olien på en varm bålpande og bag et brødet ca. 2 min. på hver side. Gentag med resten.

Lav brødene til ostebrød ved at trykke revet ost, ostetern eller salatost ned i brødet lige inden det vendes og bager bager færdig på den anden side. Brødene kan også bages med forskellige friske krydderurter, som trykkes ned i dejen, før brødet vendes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4831 kJ / 1155 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1131 kJ / 270 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 9,5 % 6,3 g
Kulhydrat: 60,2 % 40,1 g
Fedt: 30,3 % 9,3 g
Relateret video Madbrød bagt over bål

Et flot fladbrød , der er nemt at bage på en bålpande. Det passer godt som tilbehør til fx supper eller gryderetter.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/madbrod-bagt-over-bal/