Hurtigt madbrød med hytteost og krydderurter

Hurtigt madbrød med hytteost og krydderurter

45 min
Fryseegnet
Super nemt og hurtigt madbrød, der hverken skal æltes eller hæve særlig længe. Madbrødet kan du variere med forskellige krydderurter - fx ramsløg, når de er i sæson. Server madbrødet som tilbehør til aftensmad - det er fungerer perfekt som delebrød.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt krydderurter, hytteost og de øvrige ingredienser.
  • Slå dejen godt sammen.
  • Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med våde fingre til ca. 1 cm tykkelse.
  • Lad brødet hæve på køkkenbordet i ca. 20 min.
  • Bag brødet midt i ovnen.

Du kan også koldhæve dejen. Reducer mængden af gær til ca. ⅓ og lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.

Lun det inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

8823 kJ / 2109 kcal

Næringsindhold pr. 100g

777 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 11,9 % 5,4 g
Kulhydrat: 71,5 % 32,7 g
Fedt: 16,6 % 3,5 g
Mere inspiration

Server fx brødet sammen med denne skønne og farverige salat.

Bønnesalat
30 min
Bønnesalat
(18)

Ingredienser

50 g Gær
4 dl Vand - lillefingervarmt
2 dl Hakkede krydderurter, fx frisk timian, persille, dild, purløg eller ramsløg
100 g Hytteost
2 spsk Rapsolie
1½ tsk Groft salt
500 g Hvedemel (ca. 8½ dl)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk