Madbrød med krydderurter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Lækkert med pålæg eller som tilbehør til salat eller kødret.

Ingredienser

8 personer pr. brød

Antal portioner
  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 250 g Cheasy® Hytteost 1,5% Hytteost 1,5%
  • ¾ spsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 dl fintklippet frisk purløg
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 300 g grahamsmel (ca. 5 dl)
  • 450 g hvedemel (ca. 7¾ dl)

Pensling

  • vand

Pynt

  • havsalt, fx maldon

Sådan gør du

Sådan gør du

Lun vandet (lillefingervarmt) og rør gæren ud heri. Tilsæt hytteost og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6-7 stykker og læg hvert dejstykke på en plade med bagepapir - så tæt at de bager sammen til ét brød. Pensl med vand og drys med salt på 3-4 af dejstykkerne. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag madbrødet midt i ovnen.

Tip

Madbrødet smager dejligt med en skive ost.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Frysetip

Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 10 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: