Madbrød med krydderurter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Lækkert med pålæg eller som tilbehør til salat eller kødret.

Ingredienser

ca. 8 stykker

Antal portioner

  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 250 g Cheasy® Hytteost 1,5% Hytteost 1,5%
  • ¾ spsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 dl fintklippet frisk purløg
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 300 g grahamsmel (ca. 5 dl)
  • 450 g hvedemel (ca. 7¾ dl)

Pensling

  • vand

Pynt

  • havsalt, fx maldon

Sådan gør du

Sådan gør du

Lun vandet (lillefingervarmt) og rør gæren ud heri. Tilsæt hytteost og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 7-8 stykker og læg hvert dejstykke på en plade med bagepapir - så tæt at de bager sammen til ét brød. Pensl med vand og drys med salt på 3-4 af dejstykkerne. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag madbrødet midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Frysetip

Lun dem inden serveringen.

Tip

Madbrødet smager dejligt med en skive ost.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 10 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: