Green Goddess Pizza
Ny

Green Goddess Pizza

30 min
Green Goddess pizza er en hurtig og lidt grønnere version af en klassisk fredagspizza og så lækkert! I denne opskrift bruger vi færdigbagte pizzabunde for at gøre tilberedningen nemmere. Green Goddess dressingen kan bruges som et lettere alternativ til en klassisk grøn pesto, da den primært er lavet på yoghurt frem for olie og parmesan. Den har en skøn smag af urter og hvidløg, en frisk syrlighed og en cremet konsistens, og går godt til det meste.
https://www.arla.dk/opskrifter/green-goddess-pizza/

Sådan gør du

Dressing
  • Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender og blend til dressingen er cremet og ensartet.
  • Smag til.
  • Tænd ovnen på 230 grader varmluft og sæt to bageplader ind.
  • Læg pizzabundene på bagepapir, smør dem med creme fraiche og drys osten på.
  • Træk pizzaerne over på hver sin varme bageplade og bag pizzaerne i 7-10 min.
  • Top de nybagte pizzaer med dressing, salatblade, sesamfrø, karse og pistacienødder og server dem med det samme.

Pitabrød kan også bruges som små færdigbagte pizzabunde. Du kan med fordel lave en større portion Green Goddess dressing, da den også er lækker i mange andre retter fx kartoffelsalat, i et pitabrød eller en sandwich. Dressingen kan laves med mange forskellige krydderurter, så der er rig mulighed for at tilpasse den efter smag.

Energiindhold for hele retten:

11608 kJ / 2774 kcal

Næringsindhold pr. 100g

875 kJ / 209 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 22,8 % 11,7 g
Kulhydrat: 31,7 % 16,3 g
Fedt: 45,5 % 10,8 g
Mere inspiration

Har du god tid, kan du med fordel lave din egen pizzadej, det bliver pizzaen kun bedre af.

Pizzadej
60+ min
Pizzadej
(515)

Ingredienser

Green Goddess dressing
1 dl Græsk yoghurt
½ Citron, saften heraf
1 spsk Olivenolie
½ Skalotteløg eller zittauerløg
1 Fed hvidløg
2- 3 dl Krydderurter efter eget valg
20 g Cashewnødder
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Forbagte pizzabunde
2 dl Creme fraiche
300 g Revet mozzarellaost
ca. 75 g Babysalatblade
2 spsk Sesamfrø (kan undlades)
1 dl Karse (kan undlades)
40 g Usaltede pistacienødder eller cashewnødder