Mandelkage med kaffekanelcreme

Bedømmelse

(38 vurderinger)

60+ min

En fejende flot og lækker lagkage med smag af kaffe, kanel og krokant

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Mandelbunde

  • 150 g smuttede mandler
  • 4 æg (ca. 2 dl)
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver

Kaffekanelcreme

Mandelkrokant

  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 50 g mandelflager
  • 250 g abrikosmos eller abrikosmarmelade

Pynt

  • 75 g høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelbunde

Kør mandlerne fint i en foodprocessor - eller hak dem meget fint med en kniv. Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen og vend det i dejen sammen med mandlerne. Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) og fordel 1/3 af dej heri. Bag bunden midt i ovnen. Tag bunden ud af formen og lad den køle af på en bagerist. Vask formen af og bag de to sidste bunde på samme måde.

Kaffekanelcreme

Smelt chokoladen og kaffepulveret i piskefløden i en gryde under omrøring ved svag varme. Tilsæt kanel og hæld fløden i en skål. Stil blandingen i køleskabet, til den er helt kold. Pisk fløden op til en tyk creme.

Mandelkrokant

Smelt sukker på en pande - pas på, det ikke brænder, det går stærkt! Tag det af varmen og tilsæt mandelflager. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir i et tyndt lag og lad den stivne.

Læg kagen sammen med abrikosmos og creme mellem hvert lag og med en kagebund øverst. Smør bund og sider med creme i et pænt, jævnt lag. Skær mandelkrokant i mindre stykker og drys det øverst på kagen. Klap kanten med høvlet chokolade – Server kagen kold - gerne med et glas portvin.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 29050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde: