Mandelkage med kaffekanelcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(38 vurderinger)

60+ min

En fejende flot og lækker lagkage med smag af kaffe, kanel og krokant

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Mandelbunde

  • 150 g smuttede mandler
  • 4 æg (ca. 2 dl)
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver

Kaffekanelcreme

Mandelkrokant

  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 50 g mandelflager
  • 250 g abrikosmos eller abrikosmarmelade

Pynt

  • 75 g høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelbunde

Kør mandlerne fint i en foodprocessor - eller hak dem meget fint med en kniv. Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen og vend det i dejen sammen med mandlerne. Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) og fordel 1/3 af dej heri. Bag bunden midt i ovnen. Tag bunden ud af formen og lad den køle af på en bagerist. Vask formen af og bag de to sidste bunde på samme måde.

Kaffekanelcreme

Smelt chokoladen og kaffepulveret i piskefløden i en gryde under omrøring ved svag varme. Tilsæt kanel og hæld fløden i en skål. Stil blandingen i køleskabet, til den er helt kold. Pisk fløden op til en tyk creme.

Mandelkrokant

Smelt sukker på en pande - pas på, det ikke brænder, det går stærkt! Tag det af varmen og tilsæt mandelflager. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir i et tyndt lag og lad den stivne.

Læg kagen sammen med abrikosmos og creme mellem hvert lag og med en kagebund øverst. Smør bund og sider med creme i et pænt, jævnt lag. Skær mandelkrokant i mindre stykker og drys det øverst på kagen. Klap kanten med høvlet chokolade – Server kagen kold - gerne med et glas portvin.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 29050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag