Mandelkage med kaffekanelcreme
60+ min

Mandelkage med kaffekanelcreme

En fejende flot og lækker lagkage med smag af kaffe, kanel og krokant
Bedømmelse (32 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mandelkage med kaffekanelcreme

En fejende flot og lækker lagkage med smag af kaffe, kanel og krokant

Opskriften gælder for 10 personer

Mandelbunde

  • 150 g smuttede mandler
  • 4 æg (ca. 2 dl)
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver

Kaffekanelcreme

Mandelkrokant

  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 50 g mandelflager
  • 250 g abrikosmos eller abrikosmarmelade

Pynt

  • 75 g høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Mandelbunde

Mal mandlerne fint i en foodprocessor - eller hak dem meget fint med en kniv. Pisk æggene længe med sukker til et tykt skum. Vend mandlerne i. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og vend det i dejen. Del dejen i tre portioner. Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) og bag den ene del dej midt i ovnen. Tag bunden ud af formen og vask formen af. Smør den igen og bag næste bund og så fremdeles. Køl de tre kagebunde af.

Kaffekanelcreme

Smelt chokoladen og kaffepulveret i piskefløden i en gryde under omrøring ved svag varme. Tilsæt kanel og hæld fløden i en skål. Stil blandingen i køleskabet, til den er helt kold. Pisk fløden op til en tyk creme.

Mandelkrokant

Smelt sukker på en pande - pas på, det ikke brænder, det går stærkt!. Tag det af varmen og tilsæt mandelflager. Hæld massen ud på et stykke bagepapir i et tyndt lag og lad den stivne.

Kagen lægges sammen med abrikosmos og creme mellem hvert lag og med en kagebund øverst. Smør bund og sider med creme i et pænt, jævnt lag. Før serveringen skæres mandelkrokant i mindre stykker og drysses øverst på kagen. Kanten klappes med høvlet chokolade. Kagen serveres kold - gerne med et glas portvin.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 29050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 54 %
Print