Mandelrand

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(30 vurderinger)

60+ min

En dejlig, dejlig kage som efterhånden er blevet en klassisker. Kan både serveres på kagebordet og som dessert.

Ingredienser

8 personer pr. kage

Antal portioner

Hindbærsauce

  • 250 g hindbær
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Fyld

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og hak mandlerne fint. Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør dejen godt ind imellem. Bland fløde, rasp og mandler i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld den i en smurt, raspstrøet randform. Bag mandelranden midt i ovnen.

Hindbærsauce

Mos eller blend hindbærrene med sukker. Si hindbærsaucen. Hvis der anvendes købte frosne hindbær, bør de have et kort opkog før de blendes.

Fyld

Pisk fløden stiv og tilsæt framboise. Kom flødeskummet i randen og server hindbærsaucen til.

Tips

Variation på tilbehør: Overtræk kagen med chokolade og server den med frugter, fx henkogte pærer, eller soft-ice - se link. Framboise kan udelades.

Bagetid

Ca. 1 time og 10 min. ved 170°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 55 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: