Mandelrand
60+ min

Mandelrand

En dejlig, dejlig kage som efterhånden er blevet en klassisker. Kan både serveres på kagebordet og som dessert.
Fryseegnet
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mandelrand

En dejlig, dejlig kage som efterhånden er blevet en klassisker. Kan både serveres på kagebordet og som dessert.

8 personer pr. kage

Antal portioner

Hindbærsauce

  • 250 g hindbær
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Fyld

Fremgangsmåde:

Skyl og hak mandlerne fint. Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør dejen godt ind imellem. Bland fløde, rasp og mandler i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld den i en smurt, raspstrøet randform. Bag mandelranden midt i ovnen.

Hindbærsauce

Mos eller blend hindbærrene med sukker. Si hindbærsaucen. Hvis der anvendes købte frosne hindbær, bør de have et kort opkog før de blendes.

Fyld

Pisk fløden stiv og tilsæt framboise. Kom flødeskummet i randen og server hindbærsaucen til.

Tips

Variation på tilbehør: Overtræk kagen med chokolade og server den med frugter, fx henkogte pærer, eller soft-ice - se link. Framboise kan udelades.

Bagetid

Ca. 1 time og 10 min. ved 170°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 23310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 55 %
Print