Mandelstænger
60+ min

Mandelstænger

Mangler du inspiration til kagedåsen? Så prøv opskriften på disse lækre mandelstænger, med mandler og perlesukker.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mandelstænger

Mangler du inspiration til kagedåsen? Så prøv opskriften på disse lækre mandelstænger, med mandler og perlesukker.

45 kager pr. portion

Antal portioner
  • 250 g koldt smør
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 5 spsk sukker
  • 75 g finthakkede smuttede mandler

Pynt

  • 1 sammenpisket æg
  • perlesukker

Fremgangsmåde:

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og mandler og saml hurtigt dejen. Læg den tildækket og koldt i nogle timer. Tril dejen ud i lillefingertykke stænger - ca. 4 cm lange. Læg stængerne på bagepapir eller smurt bageplade. Pensl med æg og drys med perlesukker. Bag mandelstængerne øverst i ovnen.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 61 %
Print