Mangochutney
30 min
•
&format=webp)
Skøn krydret sur-sød mangochutney, der passer godt til krydret mad - eller som tilbehør til blåskimmelost eller en god lagret ost.
Ingredienser
250 g
Frossen eller frisk mangofrugt i tern
|
|
---|---|
2
Løg i mindre stykker (ca. 150 g)
|
|
175 g
Rørsukker (ca. 2 dl)
|
|
1 dl
Vand
|
|
½ dl
Ufarvet lagereddike
|
|
2 spsk
Skrællet frisk ingefær i tynde strimler
|
|
2 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1
Kanelstang
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan selv styre styrken på din chutney ved at tilsætte mere eller mindre chili. Smag også gerne på den friske chili - der er stor forskel på, hvor stærke de er.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3805 kJ / 909 kcal
Næringsindhold pr. 100g
505 kJ / 121 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 2,2 % | 0,7 g |
Fedt: | 1,7 % | 0,2 g |
Kulhydrat: | 96,1 % | 28,5 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.
